In december adviseerde de Statencommissie in Haarlem positief over de OV-pilot
In december adviseerde de Statencommissie in Haarlem positief over de OV-pilot Foto: Archief Texelse Courant

GS geeft Texelhopper groen licht, Rover is bezorgd over OV-pilot

De Texelhopper kan eind dit jaar van start. Gedeputeerde Staten hebben dinsdag meerdere besluiten genomen die de weg vrij maken voor de pilot openbaar vervoer.

Doel van de pilot is volgens de provincie te experimenteren met vervoer op maat. Eerder had de gemeenteraad haar fiat gegeven. In de pilot werkt de provincie samen met de gemeente, Connexxion en Texelse taxiondernemers. De proef gaat twee jaar duren en start eind van het jaar.

De pilot behelst de introductie van een mix van verschillende vervoersmiddelen, van reguliere bussen op een vaste route tot het gebruik van kleinere busjes die over het hele eiland een fijnmazig openbaar vervoer (ov) verzorgen. Reizigers dienen daarvoor een uur van tevoren te reserveren bij het regiecentrum per telefoon, met de App of per internet. Tijdens de pilot zal een speciaal tarief gelden van €3,- per rit, de OV chipkaart is dan niet langer geldig op het eiland. Reizigersorganisatie Rover meldt in een persbericht zich zorgen over de plannen voor het openbaar vervoer. Zie ook pagina 3.