AFS op zoek naar gastgezinnen

Vrijwilligers van AFS Noord Holland zoeken gastvrije gezinnen voor tien nieuwe uitwisselingsscholieren die in augustus naar Noord-Holland komen voor een schooljaar of een trimester in ons land.

De scholieren zijn tussen de 15 en 18 jaar oud, komen uit vele landen zoals de VS, Argentinië, Italië, Hong Kong, Japan en Thailand. Wat ze gemeen hebben is dat ze heel veel zin hebben om tijdens hun uitwisselingsjaar deel te worden van een Nederlands gezin, mee te draaien in een klas op de middelbare school in de omgeving en zo de cultuur van dichtbij te leren kennen. De meesten zijn al druk bezig Nederlands te leren en wachten in spanning op nieuws over hun Nederlandse gezin. Meer informatie is verkrijgbaar via info@afs.nl en 0297 – 214076.


Kleurrijke expositie

in De Zandkoog

In de wachtruimte en in spreekkamers van gezondheidscentrum De Zandkoog aan de Pontweg is de komende drie maanden een kleurrijke expositie te zien.

Docente Paulien Valk van atelier Bij de Pomp werkte met haar cursisten aan de thema's Fauvisme en Flower Power. Beide onderwerpen roepen op tot veel en helder kleurgebruik en dat is aan de kunstwerken te zien. Er hangen diverse schilderijen met als opdracht 'Fauvistisch boeket'. Ook zijn er houtskoolschetsen te zien, die samen met het uiteindelijke werk zijn ingelijst. En de cursisten hebben een zeventiende-eeuwse Maria in bloemenkrans vertaald naar eigen kunstzinnig inzicht. Cursisten Corine Rikkenberg, Joke de Boer, Marja Keijser, Anneke Mulder, José Maat, Annemieke Boelkens en Marianne Witte werken al jaren met Paulien Valk, die hen iedere keer weer in creatief opzicht weet uit te dagen.


Zomeravondconcert

In de Rooms-katholieke kerk aan de Molenlaan in De Cocksdorp wordt dinsdag 15 juli het vijfde zomeravondconcert van de Raad voor het Zomerwerk van de Texelse kerken gegeven. Het concert begint om 20.15 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Het concert wordt gegeven door Machteld van Duyn (hobo) en Piet Hulsbos (orgel). Zij spelen werken uit de zeventiende en achttiende eeuw alsook de twintigste eeuw met componisten als Telemann, Pachelbel, Dandrieu en Albert de Klerk.