Joseph Mandaat en Barbara Rui
Joseph Mandaat en Barbara Rui Foto: Job Schepers

Eén website voor alle huizen

Toen Barbara Ruiter op zoek was naar een woning raakte ze verstrikt in het net van de verschillende websites. Ze besprak haar frustratie met Joseph Mandaat. Waarom is er niet één website met het gehele aanbod? Dit resulteerde in de website www.huizenoptexel.nl die vandaag officieel gelanceerd is.

'Iedere makelaar heeft een andere layout en een manier van zoeken. Zo kwam ik wel op acht verschillende sites en dan moet je nog maar hopen dat je al het aanbod hebt gezien', vertelt Ruiter.

De webdienst moet geen concurrent worden van de makelaarskantoren, maar juist een versterkend onderdeel. 'Alle makelaars kunnen een eigen account krijgen op onze website. Bij de huizen komt dan de makelaarsinformatie die doorlinkbaar is naar de sites van zichzelf. Ook voor hen heeft het dus alleen voordelen', legt Mandaat uit.

Maar wie kunnen er nu eigenlijk allemaal op huizenoptexel.nl terecht? 'Iedereen. Het wordt een aanbod met alle koop- en huurhuizen op Texel, vergelijkbaar met Jaap.nl, maar dan alleen voor het eiland. Het is heel raar eigenlijk dat dit er nog niet was. Mijn vriendin (Sanne Schoo red.) heeft een prachtige overzichtelijke website gemaakt waar iedereen zijn aanbod op kwijt kan en kan vinden', vervolgt Mandaat.

Zoals ieder nieuw bedrijf moet je er voor zorgen dat de mensen van je af weten. Ruiter en Mandaat bedachten wel een erg originele manier. Mensen die hun te koop staande woning op de website plaatsen kunnen 11, 12 of 13 juli tegen een enorm gunstig tarief zelf twinitig minuten in een Ferrari 360 F1 spider rijden.

'Maar voor de mensen die geen huis te koop hebben is er goed nieuws. Tegen een iets hoger tarief kunnen zij alsnog ook in een Ferrari rijden. Je wilt naam maken en een keer met een lancering komen die niet iedereen al gehad heeft. Via een kennis van mij kwam deze actie aan het rollen', aldus Mandaat.

Het duo wil er nu eerst voor zorgen dat alle koop- en huurhuizen terecht komen in de database van de website, zodat er één overzichtelijk platform is waar alles te vinden is.

'Daarna kijken we rustig verder naar de uitbreiding van onze diensten op het eiland', besluit Ruiter.