SunBeats bij Paal 17 vorig jaar.
SunBeats bij Paal 17 vorig jaar. Foto: Archief Texelse Courant

SunBeats bij Paal 17

Roul and Doors, D-Rashid, Lucien Foort, DJ Rose, DJ Gio Goose, Onwijs, DJR en MC Ambush & MC Jolly Good zijn komende zaterdag 12 juli de DJ's die voor de muziek zorgen op de elfde editie van SunBeats bij Paal 17.

De zogeheten line-up kent daarmee een mix van landelijke topdj's, Texelse DJ's en Texels talent. Het dancefeest wordt geopend door de 14-jarige Jurijan Röpke (zoon van Marc en Corina Röpke van Paal 17) die als DJR zijn debuut maakt op SunBeats. Ook van Texelse bodem zijn Florian Julius en Lennart Witte die als Onwijs inmiddels een staat van dienst hebben opgebouwd en vaker hun opwachting maakten op het dancefeest.

Nieuw op SunBeats is Lucien Foort uit Dordrecht die vroeger als dj bij BNN op 3FM werkte. Hij begon op zijn veertiende en is tegenwoordig een veelgevraagd DJ in binnen- en buitenland. Hij stond in 2001 op Dancy Valley op Ibiza, speelde maandelijks in een club in Sheffield en in 2012 maakte hij het anthem (titelsong) voor Dance Valley in Nederland.

Een oude bekende van SunBeats is DJ Gio Goose, alias Giovanni Kriek uit Soest. Hij was als kind al geïnteresseerd in muziek en ging op 12-jarige leeftijd als DJ aan de slag. Gio Goose trad op met tal van bekende DJ's en kreeg les van Armin van Buuren, die een paar keer als beste DJ ter wereld werd uitgeroepen.

Roul and Doors, vorig jaar voor het eerst op SunBeats, zijn ook dit jaar weer van de partij. Het duo bestaat uit Roel Rats en Stijn Doors, twee mannen die afgestudeerd zijn in medische en internationale bedrijfswetenschappen en vervolgens hun droom volgden om een carriëre in de muziekindustrie op te bouwen. In 2008 brachten ze samen met DJ Roog een album uit, waarna nog meer tracks volgden. Vorig jaar stonden ze samen met onder andere DJ Fedde le Grand op het podium van the Ministry of Sound, een bekende nachtclub in London.

D-Rashid (Rashid Sahib) leerde het vak eveneens op jonge leeftijd en speelt tegenwoordig in clubs wereldwijd. In Nederland stond hij op het podium bij onder meer het Latin Village Festival, Ambassador, Dance Valley, Lowlands en Mystery Land. Hij heeft diverse tracks met andere bekende DJ's op zijn naam staan.

Eveneens nieuw op SunBeats zijn de uit Amerika afkomstige MC Ambush en DJ Jollygood (Jeroen Broxterman). Ambush ontwikkelde zich op Long Island in de muziek en had een vader die DJ was. Broxterman was vroeger naar eigen zeggen een 'wild ass' (ongeleid projectiel) die zich ontwikkelde tot een succesvol DJ. DJ Rose (Judith van Kuijk) is op Texel bekend van haar optredens bij de Ronde om Texel. Ze was vroeger danseres en tegenwoordig reist ze als DJ over de wereld.

Kaarten voor SunBeats zijn verkrijgbaar via www.sunbeats.nl of Facebook en kosten in de voorverkoop €25,- per stuk. Aan de deur kosten ze €30,-. Er zijn voor het eerst ook een beperkt aantal VIP-tickets. Die kosten €125,- per stuk en zijn met inbegrip van een diner, onbeperkt drankjes en sushi rond middernacht. Er geldt bij SunBeats een maximum van 2000 bezoekers. Bij de entree geldt een ID-plicht. Het ziet ernaar uit dat het weer zaterdagavond goed is.