Horeca in Den Burg gezamenlijk in actie voor terugkerende kermis

De horeca in Den Burg houdt van woensdag 23 tot en met zondag 27 juli diverse activiteiten in het centrum ter aanvulling van de kermis die na jaren van afwezigheid terugkeert in Den Burg.

Negen horecagelegenheden hebben de handen ineengeslagen en organiseren elk leuke dingen voor bezoekers. 'We willen graag weer de sfeer creëren die er vroeger was toen de kermis nog in Den Burg was', aldus horecaman Richard Segers die een maand of twee geleden voor het eerst een balletje bij de collega's in de horeca opwierp. 'Vroeger was het kinderen op de kermis, ouders op het terras en er heerste een gezellige sfeer in Den Burg.'

Het is van woensdag 23 tot en met zondag 27 juli voor het eerst in 27 jaar dat er weer een kermis in Den Burg is. De laatste was in 1987 en daarna ging de kermis naar De Koog in verband met werkzaamheden in het centrum en de toenmalige aanleg van de bult op de Groeneplaats. Die is sinds dit jaar weer verdwenen.

De deelnemende horecazaken zijn De Kastanjeboom, De Steenenplaats, Vincent City Lounge, De Smulpot, De Lindeboom, De Zwaan, De Slock, Mans en De 12 Balcken. Segers: 'We hebben afgesproken dat ieder voor zich activiteiten organiseert.' Streven is er zo met elkaar één gezellig weekend van te maken. Segers: 'Vroeger was de kermis in Den Burg ook al een echte Texelse kermis. Als je er rondliep, kwam je overal bekenden tegen. Het zou mooi zijn als we die sfeer weer te pakken krijgen.'

Texel kent dit jaar voor het eerst twee kermissen. De eerste (de grote kermis) is aan de Nikadel in De Koog en wordt gehouden van woensdag 16 tot en met zondag 20 juli. Daarna gaat een deel van de attracties naar Den Burg waar van woensdag 23 tot en met 27 juli de tweede, wat kleinere kermis wordt gehouden.

De kermis in De Koog is elke dag geopend van 13.00 tot 0.00 uur en de kermis van Den Burg elke dag (met uitzondering van zondag) van 12.00 tot 0.00 uur.