De jeugdgolfers met hun medailles.
De jeugdgolfers met hun medailles. Foto: Desiré Wassenaar

Jordy Schuijl jeugdclubkampioen

Golfer Jordy Schuijl heeft zaterdag de Alan Rijks jeugdclubkampioenschappen gewonnen. Ondanks het natte weer verschenen er 25 Texelse jeugdgolfers aan de start die in vijf categorieën om de vele prijzen streden die beschikbaar waren gesteld door SIBO en de Club van 100.

Jordy Schuijl won in de categorie 18 holes strokeplay met bruto 78 slagen ook sloeg hij de longest op hole 4. In de tweede categorie 9 holes stableford (gele tees) was het Liam Boom die met 25 stableford punten de eerste plaats behaalde. Daniel Wassenaar won deze categorie met 47 slagen bruto. De longest werd geslagen door Huub Schuijl. Dirk Boomstra werd eerste in de categorie 9 holes stableford (rode tees). De longest was voor Esther Witvliet en Dirk Boomsta. Dorian Wassenaar sloeg de neary. In de vierde categorie 9 holes stableford (paars) stonden de tees op 200 meter van de greens. Olivier Langendam werd met 18 punten eerste. De longest werd geslagen door Mats Werkman. Op de Par 3 gingen de jongste spelers de strijd aan. Gijs van der Stok mocht met 16 punten de eerste prijs in ontvangst nemen. De neary's werden geslagen door Tessa Witte en Gijs van der Stok.

Uitslagen:

18 holes strokeplay: 1. Jordy Schuijl, 2. Sjoerd Koopman, 3. Annabel Groothuis.

9 holes stableford (geel): 1. Liam Boom, 2. Daniel Wassenaar, 3. Huub Schuijl. 9 holes stableford (rood): 1. Dirk Boomstra, 2. Dorian Wassenaar, 3. Esther Witvliet. 9 holes stableford (paars): 1. Olivier Langendam, 2. Douwe van Diepen, 3. Isa van Diepen.