Andere tijd voorlezen in de bibliotheek

Het voorlezen op woensdagmiddag eens in de twee weken in de Openbare Bibliotheek is een half uur verplaatst. Tot nu toe begon dat om 14.00 uur, maar voor veel kleintjes is dit slaaptijd. Vandaar dat het voorleestijdstip een half uur is verzet, nu kunnen de kinderen aanschuiven voor een verhaaltje om 14.30 uur. Het duurt een half uur. Kinderen die elke dag worden voorgelezen vergroten hun woordenschat.


Panorama afgerond

Het panoramakunstwerk op de muur van de oude asfaltmolen bij de jachthaven van Oudeschild is bijna af. De Amsterdamse Kunstenaar zal dit weekend de laatste hand leggen aan de tekening die het contrast laat zien tussen de rijke historie van de Rede van Texel en de plastic soep die de Waddenzee vervuild.

Achter de schermen gaat het project onverminderd voort met de voorbereidingen voor het aanbrengen van de digitale laag (Layar) waarmee straks informatie over het project en de thema's kan worden opgevraagd via een app. Deze informatie is later ook toegankelijk via ansichtkaarten met details van het kunstwerk. De ansichtkaarten worden over heel Texel verkocht en de opbrengst gaat deels naar de Plastic Soup Foundation en onderhoud van 't Skildermuurtje..