De juryleden. Op de foto ontbreekt Simon Appel.
De juryleden. Op de foto ontbreekt Simon Appel. Foto: Frans Hopman

Texel Triatlon beschikt voor het eerst over een eigen jurykorps

De Texel Triatlon, die zaterdag 5 juli voor de 30e keer wordt gehouden, beschikt ditmaal over een eigen jurykorps. Hun namen: José Huisman, Mariska Koenders, Simon Appel, Rinus Kooger, Han Pastoor en Henk Stevens.

Aan ervaring geen gebrek, want alle zes hebben hun sporen ruimschoots verdiend bij het evenement als oud-deelnemer en/of medeorganisator. Allen volgden met succes een cursus van de Nederlandse Triatlonbond (NTB). Voorheen leverde de NTB telkens de jury. De organisatie verwacht dat het nieuwe jurykorps rekening zal houden met het voornamelijk recreatieve karakter van de Texel Triatlon. 'We zullen handelen in de geest van de deelnemers', stelt wedstrijdleider Gert Pansier. Dit betekent echter niet dat de jury in alle gevallen een oogje toeknijpt. Zeker bij de toppers in de diverse categorieën zal streng worden gelet op het stayeren tijdens het fietsen en de regels in de wisselzone. Eventueel kunnen waarschuwingen en gele kaarten (tijdstraffen) worden uitgedeeld. Een afgevaardigde van de NTB volgt de verrichtingen van de jury op de wedstrijddag. Ook Benno Bakker (voorzitter), Albert Hoven (speaker), Theo Boom (finishterrein), Rob Tijsman, Corrie de Jager en wedstrijdleider Pansier hebben de cursus gevolgd. De Texel Triatlon start om 13.00 uur vanaf het schip TX20 'Orion' op de Waddenzee. Vanaf 12.15 uur gaan de 275 deelnemers aan boord bij het surfstrandje van Dijkmanshuizen. Op de dijk aldaar zijn de wisselzone en finish. Op pagina 11 een interview met deelnemers Sido Overdijk en Linda Graaf.


Concert harpduo

In de kerk van De Waal wordt dinsdag 8 juli het vierde zomeravondconcert gegeven, georganiseerd door de Raad voor het zomerwerk van de Texelse kerken. Het concert begint om 20.15 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het concert wordt gegeven door harpduo Meija Blok en Janneke van der Lugt. Beide muzikanten zijn afgestudeerd aan het conservatorium. Janneke heeft les gehad van Meija. Ze geven regelmatig concerten in duo verband maar ook solo. Verder spelen ze in verschillende beroepsorkesten en begeleiden ze koren. Beiden zijn ze actief in het muziekonderwijs als harpdocent. Er zullen stukken gespeeld worden uit de 19e en 20ste eeuw. Met uitvoeringen van originele en bewerkingen van componisten Glinka, Pierné, Thomas en Andrès.


Live muziek Klif 12

In Klif 12 in Den Hoorn is zondagmiddag 6 juli vanaf 16.00 uur live muziek te horen van Living Room Heroes. Steekwoorden als passie, authentiek, karakteristiek en recht uit het hart zijn van toepassing op deze band.


Cabaretstrijd

Marjolein Meijers gaat in Klif 12 donderdag een 'cabaretstrijd' aan met Johan Hoogeboom en Jan J Pieterse. De zangeres en entertainer is een goedlachse Rotterdamse met de humor van een havenwerker. Muzikaal wordt ze bijgestaan door twee Multi-instrumentalisten Walter en Onno Kuipers. Aanvang 20.30 uur.