Oorlogsgeheimen is één van de nieuwe films in Cinema Texel.
Oorlogsgeheimen is één van de nieuwe films in Cinema Texel. Foto: Filmfoto

Oorlogsdillema's in cinema

In Cinema Texel draait deze week Oorlogsgeheimen naar de bestseller van Jacques Vriens. Verder draait de bioscoopversie van de door Clint Eastwoord geregiseerde musical Jersey Boys.

Oorlogsgeheimen vertelt het verhaal van Tuur (Maas Bronkhuyzen) en Lambert (Joes Brauers) die al van jongs af aan onafscheidelijk zijn. De omgeving van hun Zuid-Limburgse dorp kent geen geheimen voor de vrienden. Maar de oorlog gaat ook aan hun dorp niet voorbij en verandert de wereld voorgoed. Tuurs ouders (Loek Peters en Eva Duijvestein) gaan bij het verzet. Lambert's familie is lid van de NSB en kiest juist voor de Duitsers. Dan komt plots Maartje, bij hen in de klas. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje in groot gevaar.

Jersey Boys vertelt het verhaal van vier jonge jongens uit New Jersey die zijn opgegroeid aan de verkeerde kant van het spoor. Dit viertal richt de beroemde zanggroep The Four Seasons op. Het verhaal over hun beproevingen en successen wordt begeleid door hun beroemde songs als "Sherry", "Big Girls Don't Cry", "Walk Like a Man", "Dawn", "Rag Doll", "Bye Bye Baby", "Who Loves You", en vele andere. Het volledige programma vindt u elders deze krant of op www.texelagenda.nl.