Mery Lou van der Slikke
Mery Lou van der Slikke Foto: Job Schepers

Wat ik zeggen wou

Daadkracht

Een zwakke beoordeling krijgen van de onderwijsinspectie is geen pretje en in dat licht snappen wij de zorg van meneer vd Belt. De roep om meer daadkracht lijkt ons terecht, al is niet uit het bericht op te maken wat er wordt bedoeld met daadkracht; daadkracht vanuit de gemeente, vanuit onderwijsbesturen, vanuit schoolleiders?

Wat wij wel constateren is dat zowel op de Lubertischool als op De Bruinvis de opbrengsten omhoog gaan. Dit zou niet kunnen zonder daadkracht van onze teams. Onze collega's werken erg hard om de kwaliteit van het onderwijs op hun school en Schooltijbreed te verbeteren. Om te laten zien hoe onze daadkracht er uit ziet op de werkvloer, nodigen we belangstellenden uit om onze scholen te bezoeken. Wij zijn trots op onze teams, ouders en leerlingen die met elkaar de schouders eronder zetten om te zorgen voor goed onderwijs op hun dorpsschool!

Nick Slijderink (schoolleider Lubertischool) en Marieke Bol (schoolleider De Bruinvis)


Geslaagd

Foto

Mery Lou van der Slikke ( 22) uit De Koog,

is geslaagd voor de opleiding paraveterinair aan het Wellantcollege te Aalsmeer.


Foto

Oud-texelse Juliët Bakker (26) uit Wormerveer is geslaagd voor haar VMBO-TL diploma aan het Horizoncollege in Alkmaar. Zij gaat na de vakantie verder voor haar HAVO diploma aan het Joke Smit college in Amsterdam.


FOTO

Andries Kuip en Dave Pastoor zijn bij de stichting Kader- en ondernemers Opleiding Bouwbedrijf van Bouwend Nederland, geslaagd voor het vakdiploma Aannemer- en Bedrijfstechniek bouwbedrijf burgerlijke en utiliteitsbouw.


Wat ik zeggen wou

Kinderdijk

Foto

Deze foto's kreeg ik doorgestuurd van mijn Kinderdijkse vrienden. Jaap Hin, een geboren Texelaar, woont daar inmiddels al jaren.
En die heeft een keer een TC achtergelaten in cafe de Klok. Sindsdien is het daar een veelgelezen krant en is daar te vinden in het tijdschriftenrek van café de Klok.


Marga Lakwijk

Andries Kuip en Dave Pastoor
Juliët Bakker
Kinderdijk