Nieuw onderkomen

atletiekvereniging

Atletiekvereniging Texel krijgt een nieuw clubhuis bij de start en finish van de atletiekbaan in Den Burg. Dit betekent een investering van €72.000, -. B en w hebben besloten de nieuwbouw te steunen met een bijdrage van €15.000, -.

Het huidige clubhuis is een materiaalcontainer die in zeer slechte staat verkeert en dringend aan vervanging toe is. Het nieuwe onderkomen biedt naast een droge materiaalopslag ook sanitair, een kleine kantine met keukenblok en een algemene ruimte waar eventueel getraind kan worden. Het college heeft ook een eenmalige subsidie van €810, - toegekend aan Budokai Texel voor materialen die nodig zijn bij weerbaarheidstraining, een nieuwe activiteit van de vereniging. Het gaat voornamelijk om de aanschaf van een 'Redman'-pak en schopkussens. De Eilandschutters krijgen een tegemoetkoming van €941, - voor de aanschaf en aanleg van een tijdsregistratiesysteem. Ook de nieuwe Handbalvereniging Texel krijgt gemeentelijke steun: €148, - voor het organiseren van een handbalclinic voor de jeugd. De Stichting Overdekte Manege krijgt €1.200,- voor het organiseren van een evenement met minder bekende takken van paardensport, zoals voltige en ponyvoetbal op 23 juli op het manegeterrein. Volgens de regels zijn dergelijke eenmalige bijdragen mogelijk voor nieuwe activiteiten met kosten die niet tot de normale bedrijfsvoering horen. De bestaande activiteiten worden geacht voldoende te worden gesteund door de gewone jaarlijkse subsidie. Dat betekent dat volleybalvereniging Tevoko geen bijdrage krijgt voor de aanschaf van 30 nieuwe volleyballen. Hetzelfde geldt voor de basketballen die basketbalvereniging De Marels wil aanschaffen en voor de organisatie van het jaarlijkse pupillentoernooi van SV De Koog. Afwijzend beschikte het college ook over de aanvraag van Het Eierlandsche Huis om steun voor de renovatie van de sanitaire ruimte van de tennisbanen en over het verzoek van IJsclub Oost om subsidie voor onderhoud en renovatie van het clubgebouw.


Kermisexploitanten

De exploitanten van de kermissen in De Koog en Den Burg worden alsnog gehuisvest op het terrein van de oude LTS in Den Burg. Dat heeft de raad woensdagavond besloten. Het raadsbesluit om de exploitanten te huisvesten aan de Nikadel is daarmee vervallen. Dat besluit lag op diverse fronten gevoelig en Den Burg was volgens het college bij nader inzien ook goedkoper, omdat er minder kosten voor riolering hoeven te worden gemaakt.