'Het is nu aan de jongens om

het in 90 minuten af te maken'

Voetbal op het hoofdpodium, muziek in de tent. Afgelopen week werd er druk vergaderd tussen gemeente, de organisatie van Sommeltjespop en de politie. De muziek mag tot 1.00 uur door en hierdoor kan het programma onderbroken worden voor het voetbal.

'Het is nu aan de jongens van Oranje het binnen negentig minuten af te maken. Mocht er wel verlenging komen dan begint Chef'Special gewoon aan zijn optreden. Uiteraard blijft het voetbal dan wel gewoon op staan', legt Jeroen Schoo van de organisatie uit. Afgelopen week ontstond er verwarring door berichtgeving die steeds veranderde. Gisteren kwam er dan toch groen licht. 'In uitstekend overleg met de gemeente en de politie hebben we dit besloten. Ik denk dat dit voor iedereen de ideale oplossing is. Degenen die het voetbal willen zien hoeven geen minuut te missen en zij die weinig om voetbal geven kunnen tijdens de wedstrijd lekker bij het Skuumkoppe-podium genieten van live-acts. In de rust is er misschien nog een kort programma op het hoofdpodium. We gaan er met zijn allen één groot feest van maken', vervolgt Schoo.

De veiligheid wordt volgens de gemeente gewaarborgd door voldoende beveiligers en toezichthouders bij de ingangen van het terrein en op het terrein. Als het terrein te vol dreigt te raken, worden de ingangen voor inkomend publiek afgesloten en worden de bezoekers buiten het terrein verzocht om huiswaarts te keren. Tijdens de raadsvergadering van woensdag kwam Texels Belang nog met een motie die muziek tot 2.00 uur mogelijk zou moeten maken. Doordat raadslid Peter van Sijp (VVD) ontbrak kwam het tot een gelijke stemming (7 tegen 7), waardoor het normaal gesproken in september verder behandeld wordt. In de praktijk houdt dit in dat het bij de besluitvorming van 1.00 uur blijft. Een overzicht van het programma van Sommeltjespop staat op pagina 13.