Texelrunners lopen €7500,- bij elkaar

De Texelrunners hebben in totaal €7500,- opgehaald met hun deelname aan de Roparun van Parijs naar Rotterdam.

Dat heeft teamcaptain Ron ten Hove laten weten. De Texelrunners deden tijdens de Pinksterdagen mee aan de ruim vijfhonderd kilometer lange estafetteloop en behaalden temidden van de 260 deelnemende teams een derde plaats.

De Texelrunners zamelden geld in met het lopen, maar ook met een statiegeldactie die de afgelopen drie maanden in de supermarkten van Spar in Den Hoorn en Oudeschild en bij Albert Heijn in Den Burg werd gehouden. Dat leverde bij Goënga in Den Hoorn €51,30 op, bij Kalverboer in Oudeschild €100,20 en bij Albert Heijn €914,15.

De opbrengst gaat naar de Stichting Roparun die mensen helpt die door kanker zijn getroffen. De stichting doneerde in februari €20.000,- aan Hospice Texel voor de keuken van het nog te bouwen huis in Den Burg waar mensen die stervende zijn in een eigen vertrouwde omgeving hun laatste dagen kunnen doorbrengen.

Dankzij de inspanningen van de Texelrunners, de VVV en een aantal logiesverstrekkers op het eiland krijgen ook elk jaar twintig door kanker getroffen gezinnen een geheel verzorgde week vakantie op Texel aangeboden.