Ria Zoetelief en Petra Harman in actie (in hun partij tegen Ranzijn / Verbrugge)
Ria Zoetelief en Petra Harman in actie (in hun partij tegen Ranzijn / Verbrugge) Foto: R.A. van den Bent

Strijd bij Heri Hodie

In de afgelopen weken heeft de Cocksdorpse tennisvereniging Heri Hodie haar jaarlijkse clubkampioenschappen gespeeld. Onder ideale weersomstandigheden werd het een sportief en vooral gezellig durps gebeuren.

Het aantal inschrijvingen was wat lager dan het voorgaande jaar, maar met 31 deelnemers deed toch ongeveer de helft van de leden mee. De meeste deelnemers schreven zich voor meerdere onderdelen in, hetgeen in een goed gevulde toernooi-agenda resulteerde. Alleen het onderdeel dames-enkel moest bij gebrek aan deelname worden afgelast. Er werd gespeeld in poules. Iedere speler of koppel speelde zo meerdere wedstrijden in zijn/haar onderdeel.

Het onderdeel dames dubbel kende een A en een B categorie. In de B was het verschil tussen de nummers 1 en 2 in een poule van 5 klein zo bleek uit hun onderlinge duel; een lange wedstrijd over drie sets; wat uiteindelijk resulteerde in een overwinning van het duo Ester Sanchez / Silvia Eelman op Sterre Hooijschuur / Demi Knook (6 - 0; 6 - 7; 6 – 1). In de A-categorie – een poule van 4 – waren Petra Harman / Ria Zoetelief oppermachtig. Ze verzilverden al hun partijen. Tweede in dit onderdeel was het duo Mieke v/d Bent / Manon Walbeek.

De herendubbel was ook een poule van vier. De altijd op de baan te vinden Willem Verbrugge en Dennis Vonk waren op papier de grootste kanshebbers. Ze wisten dat inderdaad waar te maken met drie gewonnen partijen. Tweede in dit onderdeel werden de al jaren samenspelende Robbert van den Bent / Hans Schraag.

Het onderdeel gemengd dubbel was het populairst. Er waren twee poules gevormd met ieder 5 koppels. Hierin waren al diverse mooie partijen te zien. In de ene poule kon het duo Willem Verbrugge / Yvonne Verbrugge-Pieneman beslag leggen op een eerste plaats met het duo Hans Schraag / Corrie Ranzijn als tweede. De andere poule kende als eerste Mieke v/d Bent / Jari v Maanen en als tweede Sylvia Eelman / Dennis Vonk. Vervolgens werden kruisfinales gespeeld waarin de respectievelijke nummers 1 en 2 van de beide poules tegen elkaar uitkwamen. Nu lieten de beide winnaars uit de poules de kop hangen en werden de eerdere nummers twee uit de poulestrijd de finalisten. Door omstandigheden moest deze wedstrijd nog zaterdagavond gespeeld worden. Het werd een lange hete strijd, welke uiteindelijk bij kunstlicht moest worden uitgespeeld. Beide koppels gaven geen duimbreed toe. Hoewel het duo Schraag / Ranzijn aanvankelijk in de eerste set royaal voorstond wisten ze hem ternauwernood met 7 – 5 te winnen. Tekenend voor de verdere wedstrijd; het ging tamelijk gelijk op.

De tweede set mocht met 6 – 4 op naam van Eelman / Vonk worden geschreven. De derde set leverde met 6 – 6 een tie-break op. Deze schreven Eelman / Vonk op hun naam, waarmee ze tevens de titel van verleden jaar prolongeerden.

De heren-enkel poule bestond uit 4 man. Met ieder twee gewonnen duels moest de beslissing komen uit de onderlinge partij tussen Robin v/d Heide en Willem Verbrugge. Hoewel V/d Heide als de sterkste op papier stond, kon hij slecht in zijn ritme komen. De ontregelde manier van spelen van Verbrugge was hier ook debet aan. De eerste set kon V/d Heide met 6 – 4 binnenhalen. De tweede daarentegen werd onnodig weggeven (2 – 6). De derde set lukte uiteindelijk beter en met het verzilveren hiervan (6 – 4) was de kampioenstitel voor Robin v/d Heide.