Gymvereniging Oosterend presenteerde onder meer de nieuwe tenues.
Gymvereniging Oosterend presenteerde onder meer de nieuwe tenues. Foto: Gerard Timmerman

Gymvereniging Oosterend is trots

Gymvereniging Oosterend is trots. Trots op het volledige bestuur, op de wedstrijden, het springspektakel, de vossenjacht en andere activiteiten, de website en de nieuwe gymtenues. De nieuwe groenzwarte outfit werd zaterdag gepresenteerd in De Bijenkorf.

Trots kunnen ze ook zijn op de demonstratie die zaterdag werd gegeven in de gymzaal van het dorpshuis. Een vlotte show waarbij de gymjeugd van klein tot groot in actie kwam en die werd geopend met een film waarin werd teruggeblikt op de lessen van het afgelopen seizoen, waarin de kleintjes onder meer als zwarte pieten over de toestellen klauterden. Aandoenlijk was het kleuterscircus waarin de allerkleinsten clowenske capriolen uithaalden, door ringen gingen, over de brug klauterden en wat al niet meer. Er werd gedanst en er waren choreografische acts met balk, lange mat, stoelen etc. Het Nederlands Elftal kwam voorbij, cowboys en indianen gingen een robbertje vechten en allerlei andere thema's, waarbij gebruik van blacklight voor een bijzonder visueel effect zorgde. Bijzonder om te zien was ook de voorstelling van groep 4, 5 en 6 meiden en 5, 6 en 7 jongens waarbij in het schemerlicht doden tot leven werden gewekt, over elkaar heen duikelden en buitelden en trampolinesprongen maakten. Gym is niet alleen voor de jeugd, ook voor volwassenen. Zij presenteerden hun eigen 'Tour de gym', met kwinkslagen en korfbal, volleybal en allerlei andere spelen. GVO presenteerde het nieuwe logo. Via andere voorstellingen, de ludieke verloting door Vos en Mark werd toegewerkt naar de climax, de presentatie van de nieuwe tenues, die mede dankzij allerlei sponsoracties tot stand waren gekomen.

Bij elkaar een vlotte show, mede dankzij toesnellende vaders en andere vrijwilligers die tussen de verschillende presentaties door razendsnel de toestellen wisselden en andere hand- en spandiensten verleenden. De show werd vlot aan elkaar gepraat door Aya During, die trainster en animator Sandra Bremer uitgebreid in het zonnetje zette voor de enthousiaste, creative en kundige inzet. Het maakt GVO tot een bloeiende vereniging en één van de pijlers van de Oosterender samenleving. Met onder meer elk jaar een demonstratie, een fenomeen dat op Texel al jaren niet meer vanzelfsprekendheid is.