Dansfilm Kunsthuys in gebouw van KTF

In het gebouw van KTF achter de Burgemeester De Koninghal in Den Burg wordt maandag 30 juni de dansfilm Ontmoetingen vertoond. De film is gemaakt door Hanna Goemans, Kim Smit en Lola Boogaard onder leiding van Ericka Voortman van Kunsthuys Texel. Ze zijn een jaar bezig geweest met de voorbereidingen. De voorstelling begint om 19.30 uur. De entree is één euro. Na afloop wordt ingegaan op de inhoud van de film.


Ronde om Texel

In de advertentie van de Ronde om Texel staat onder meer het tentprogramma opgenomen. Het zou de indruk kunnen wekken dat ook dit programma openbaar is. Daarom deelt de organisatie als aanvulling mee dat het tentprogramma bestemd is voor zeilers, vrijwilligers en sponsoren.


Prima zeilweer

Nederlandse media maakten gisteren melding van ontruimde stranden op Ameland en Schiermonnikoog wegens enorme water- en windhozen. De deelnemers van de Ronde om Texel hebben geen hinder ondervonden van dit natuurverschijnsel. Voor de ultieme finale, de Ronde om Texel aanstaande zaterdag, worden perfecte weersomstandigheden verwacht.