Opnieuw overname door AB Texel

Transportbedrijf AB Texel blijft groeien. Nam het vorige maand al het Duitse veevoedertransport met sluiskippers over van de Duitse tak van Van den Bosch, nu neemt het het bedrijf J.H. Bok Transport uit Sneek over.

J.H. Bok Transport is gespecialiseerd in het veevoertransport. De familie Bok, de eigenaren van J.H. Bok Transport B.V., en AB Texel hebben overeenstemming bereikt over de overname van alle aandelen in Bok Transport. Voor beide bedrijven biedt deze stap de mogelijkheid om de activiteiten op het gebied van veevoer samen verder uit te bouwen.

Voor AB Texel is de overname van de aandelen van Bok een kans om de dienstverlening op het gebied van veevoer uit te breiden. 'De mensen van Bok hebben veel ervaring in het transport van veevoer.' aldus Dennis Wetenkamp, directeur van AB Texel. 'De ervaring en het netwerk van J.H. Bok Transport vormt daarmee een logische uitbreiding van onze dienstverlening op het gebied van veevoertransport.

Bok Transport is opgericht in 1928 en is met 31 bulkauto's gespecialiseerd in het vervoer van veevoer. Haar hoofdvestiging staat in het Friese Sneek. 'Met deze stap ligt verdere groei van de activiteiten van Bok Transport in het verschiet.' aldus directeur de heer Johannes Nieuwland. 'Daarnaast is de werkgelegenheid van onze medewerkers geborgd.' Bij het transportbedrijf werken 52 mensen.

Vorige maand nam de Texelse transportonderneming al het Duitse veevoedertransport met sluiskippers over van de Duitse tak van Van den Bosch (- Transporte GmbH).

De overname was voor beide bedrijven een strategische keuze. AB Texel, dat al actief was in het transport van veevoeder in de Benelux, verbreedde hiermee haar dienstverlening naar Duitsland. De overname betekent dat AB Texel zich ook in het Duitse Salzgitter vestigt.

'Bovendien kunnen we, vanuit Salzgitter, het transport met onze onderlossers in Duitsland verder uitbreiden', gaf Wetenkamp destijds aan in een officieel persbericht. Van den Bosch Transporte GmbH gaat zich concentreren op de bestaande kipper- en silowagenactiviteiten die veelal voor de food-industrie worden verzorgd.

AB Texel beschikt over een wagenpark dat is ingericht voor het transport van losgestorte agrarische producten zoals aardappelen, meel en mengvoeders.

AB Texel heeft sinds 1989 een stormachtige groeiperiode doorgemaakt met steeds meer nadruk op internationale activiteiten, waaronder eerdere overnames. Inmiddels heeft het Texelse transportbedrijf, dat het hoofdkantoor nog altijd in Oudeschild heeft, vestigingen in diverse Europese landen.

Het wagenpark bestaat uit 500 trekkende eenheden en circa 900 opleggers.