Jeugdtriatlon bij zwembad Molenkoog

Op zondag 29 juni organiseren het ONE team en Sportservice Texel voor het vierde jaar een jeugdtriatlon in en rondom zwembad Molenkoog in Den Burg.

Er is een 1/16 afstand voor jeugd vanaf 10 jaar en een minitriatlon voor kinderen tot en met 9 jaar. Het beleven en leren kennen van deze mooie sport staat voorop, dus een racefiets is niet vereist, kinderen kunnen ook op een gewone fiets meedoen.

Bij het fietsen is een helm verplicht, als u er zelf geen heeft, regelen wij die. Op het parcours, dat goed aangegeven wordt en waar verkeersregelaars staan, worden de deelnemers begeleid door jongeren van de Wielervereniging zodat er geen fouten in het parcours gemaakt kunnen worden. Dit is ook het geval bij het loopparcours. De afstanden zijn: Minitriatlon (jeugd t/m 9 jaar): zwemmen: 150 meter (6 baantjes), fietsen: 5 km en lopen: 1 km. 1/16 triatlon: (jeugd 10 t/m 16 jaar): zwemmen: 250 meter (10 baantjes), fietsen: 10 km en lopen: 2,5 km. Deelnemers kunnen zich van tevoren opgeven via sportservicetexel@texel.com of via de website: www.sportservicetexel.nl. Als een kind geen helm heeft, dit graag meteen even aangeven, dan probeert de organisatie er voldoende te regelen. Deelname is gratis.