Het was droog en stoffig op het MAB-circuit.
Het was droog en stoffig op het MAB-circuit. Foto: Ronald Timmer

Stoffige vierde MAB-clubcross

Op het terrein van de MAB aan de Hoofdweg is zondag de vierde motorcrosswedstrijd van de competitie verreden. Door de aanhoudende droogte was het circuit zeer droog, waardoor het een stoffige wedstrijd was. Een goede stofbril was dan ook een vereiste.

Doordat het zo droog was, was de baan zwaar voor alle klassen. Desondanks werd er hard gereden en gestreden om op het podium te komen. In de liefhebbersklasse bewees Gerard Jimmink (bekend van Parijs - Dakar) dat hij het spelletje nog niet verleerd is en goed zijn rondjes rijdt. Hierdoor eindigde hij op een derde plaats. In de klasse 65cc grote wielen was het Tijme Goënga die de hele middag de snelste was en alle manches won. Hij ging met de grootste beker naar huis. Ingmar Smit kwam uit in de 85cc kleine wielen en eindigde als eerste en tweede in de manche en mocht met de tweede prijs naar huis. Jarco Hartsman werd eerste in de klasse 85cc hoge wielen, maar dat werd hem niet gegeven. De sterk rijdende Tim van Dooijeweerd eindigde als tweede. In de superklasse werd hard gereden met een mooie kopstart van Ronald Zijm, maar het was Pascal Veenstra die als derde eindigde en als enige Texelaar het podium mocht beklimmen. Bij de jeugd jongens en meisjes in de klasse 50cc B was het niet veel anders. Bij de 50cc B was het nieuwkomer Thijme Witte die met de grootste beker aan de haal ging. Roxanne Siebeling doet niet veel onder voor haar mannelijke rivalen en werd tweede. Bij de snellere klasse 50cc A bereikte Owen Kooger een derde plaats. Zijn broertje Quinten eindigde op de vijfde plaats.


Polder Het Noorden


Op de Grietjeshoeve wordt zaterdag 19 juli een barbecue gehouden voor bewoners van polder Het Noorden. Bewoners van de polder kunnen zich vóór donderdag 10 juli aanmelden door een antwoordstrook in te leveren op de Grietjeshoeve (Schorrenweg 40-42). Deelname kost €15,- per persoon (kinderen tot en met 12 jaar €5,-). Geld kan worden overgemaakt naar rekening NL33 INGB 0002135851 t.n.v. J. Wirtz, Oosterend. Meer informatie bij de familie Kampstra, tel. 318295 of Jacques Wirtz, tel. 318872.