De vlaggenparade op het strand bij Paal 17.
De vlaggenparade op het strand bij Paal 17. Foto: Jeroen van Hattum

Eregalerij vlaggen van sponsors

Met het hijsen van de vlaggen van sponsors op het strand bij Paal 17 is dinsdagavond de 37ste Ronde om Texel officieel geopend.

Voorzitter Willem Hemelraad had de eer als eerste een Nederlandse vlag te hijsen en de week voor geopend te verklaren. Ann Roeper hees de Texelse vlag, waarna de Texelse sponsors één voor één de vlag hesen. De vlaggen staan langs een pad dat leidt naar de Beach Plaza, de tent die sinds een paar dagen op het strand bij Paal 17 staat. Binnen is een podium, de gelegenheid om te eten en te drinken en achteraan is de afdeling Inschrijvingen van de Ronde gevestigd. Radio Texel heeft eveneens een plek in de tent gekregen. Hemelraad sprak bij de opening zijn waardering uit voor de steun van de sponsors om de Ronde mogelijk te maken. VVV-directeur Wouter de Waal, zaterdag zelf één van de deelnemers aan de Ronde, loofde het evenement en prees de inzet van de vele vrijwilligers.

Een verrassing was er voor het jubilerende Radio Texel. De organisatie had speciaal voor de medewerkers van de lokale omroep een Ronde-trui laten maken met achterop de tekst 'Radio Texel'.