Concurrentie van overkantse ruiters

Bij mange Akenburg bij Den Burg stond afgelopen weekend een springwedstrijd op het programma. De Kleppertjes hadden te kampen met concurrentie van twee overkantse springruiters en hun vier pony's. Ondanks het sterke deelnemersveld wisten een aantal Kleppertjes de prijzen op het eiland te houden.

In de klasse BB-C reed Astrid Boekhoudt met Puck tweemaal een foutloos parcours en behaalde daarmee twee eerste prijzen. Imme Schraag behaalde het eerste parcours met Quality's Golden Whoops Whaps een eerste prijs in de klasse B-A/B. Het tweede parcours werd het beste afgelegd door Zoƫ Grisnigt en Rick. Roos Kikkert en Grevenrits Daytime kwamen het B-D/E parcrous tweemaal foutloos rond, dat resulteerde in twee eerste prijzen. Voor Manon Blom was er in deze klasse een tweede prijs. Michelle van Bennekom en Morena sprongen tweemaal een parcours op M hoogte in de klasse C en behaalde twee keer de eerste prijs. Bij de B paarden was het Marian van der Geest met Chardonnay die tweemaal de eerste prijs in ontvangst nam. Leonie van Schaik wist tweemaal foutloos rond te komen in de klasse L en behaalde daarmee twee oranje linten. Alle prijswinnaars gingen naar huis met winstpunten. Winstpunten waren er ook voor Stans Plaatsman, Sharon Coevert, Bente Jalving, Thijs Westerlaken, Jorieke Meijer, Annemieke Bos en Mariska Witte.


Radio Texel zendt

Ronde om Texel uit

Radio Texel doet zaterdag 28 juni rechtstreeks verslag van de 37ste Ronde om Texel. Verslaggevers zijn op en rond het eiland aanwezig om iedereen live op de hoogte te houden van de verrichtingen van de zeilers en de surfers. De uitzending begint zaterdag om 6.30 uur en komt rechtstreeks van het strand. Om 7.00 uur is de briefing van de zeilers en rond 9.00 uur wordt bij Paal 17 de start van de catamarans verwacht. De surfers starten naar verwachting rond 8.45 uur bij Paal 17 voor het open Nederlands kampioenschap marathon surfen. Vanavond (vrijdag 27 juni) besteedt Radio Texel ook al uitgebreid aandacht aan de Ronde om Texel en het surfen. Van 18.00 tot 22.00 uur is er een live-uitzending vanaf het strand, waarin vooruitgeblikt wordt op de Ronde en gekeken wordt naar de andere evenementen bij Paal 17. De uitzendingen van Radio Texel zijn te volgen via 106.1 FM in de ether, 98.5 Mhz op de kabel en www.radiotexel.nl. Het is het vijfentwintigste jaar dat Radio Texel erbij is om verslag te doen van de Ronde.