Studenten kleden Neptunes aan

De Hanze Hogeschool is deze week met een groep studenten van het Instituut voor Sportstudies op Texel om een watersportkamp te organiseren. Dit jaar voor de vijfde keer. Ze kleden beelden van Neptunes aan met afval dat de studenten op het strand vinden.

Er zijn vijf locaties waar de verschillende watersporten beoefend worden. Elke locatie heeft zijn eigen Neptunusbeeld. Dit maakt het mogelijk om een competitie er van te maken tussen de disciplines. Aan het einde van de week worden deze beelden door de wethouder beoordeeld en krijgt de winnende groep een prijsje. Dit initiatief is afkomstig van een aantal ondernemers van Texel en Mybeach, een onderdeel van stichting Noordzee. Zij hebben vorig jaar 'koningen' op het strand gezet en bezoekers van het strand konden deze aankleden met de spullen die ze gevonden hadden op het strand.

De schoonmaaktactie is een tegenprestatie voor de gastvrijheid die de studenten elk jaar op Texel genieten. 'Het Instituut voor Sportstudies is dankbaar dat wij hier elk jaar weer terug mogen komen.' Eén van de wethouders bezoekt hen zaterdag 28 juni van 17.00 tot 18.00 op hun kampeerplek bij voetbalvereniging Zwaluwen Den Hoorn.