Dan Owen uitsmijter tijdens Texel Blues

Tik hem in op You Tube en je weet niet wat je hoort. Wat een strot, wat een onvervalst blues-geluid. De pas 22-jarige 'Bluesboy' Dan Owen heeft alles in zich om een hele grote te worden. Zondagavond 12 oktober verzorgt hij de afsluiting van Texel Blues.

Dan Owen oogt als een gewone jeugdige Engelsman: blozend gezicht, bos krullen en een jongensachtige blik. Maar zodra hij zijn gitaar pakt en zijn mond opendoet, verandert dat beeld drastisch. Dat hij naar de 27e editie van het Texelse Bluesfestival komt, vervult de organisatie dan ook met grote trots. 'Toen we hem hoorden, waren we meteen verkocht en hebben we hem vastgelegd. We hopen dat hij ook een jonge generatie bezoekers weet aan te trekken.' Volgens de organisatie kan het kan bijna niet anders of Dan Owen is weldra te zien op de grote festivals.

Zo is hij deze zomer op 6 juli al geboekt voor de Amsterdamse poptempel Paradiso. Dat optreden is zo goed als uitverkocht, maar gelukkig voor de vele liefhebbers komt hij dus ook naar Texel. Dan Owen werd geboren op 11 mei 1992 in de plaats Shrewsbury. Vanaf zijn negende speelt hij gitaar. Nadat hij in aanraking werd gebracht met de blues was hij niet meer te stuiten. Hij ontwikkelde zich razendsnel, trad al jong op in bands en vormde een succesvol duo met zijn oudere zus.