Provincie deelt erfgoedspeld uit

Een campagneteam van de provincie Noord-Holland heeft vrijdag op de boot Werelderfgoedspeldjes uitgedeeld. De actie was onderdeel van een campagne van de provincie om de vier Werelderfgoederen in Noord-Holland (waaronder de Waddenzee) onder de aandacht te brengen.

Het uitreiken van de speldjes ging gepaard met toneelspel van acteurs die de geschiedenis van de Werelderfgoederen in beeld brachten. Het campagneteam was de hele dag actief op de boot. Mensen die een speldje kregen, mogen zich volgens de provincie voortaan ambassadeur van het Werelderfgoed noemen.

De Waddenzee werd in 2009 door de UNESCO aangewezen als werelderfgoed. De afgelopen jaren gingen geluiden op dat het werelderfgoed beter bij mensen buiten de regio onder de aandacht zou moeten worden gebracht. Dat leidde eerder al tot de komst van borden langs de weg. De andere Werelderfgoederen in Noord-Holland zijn de Amsterdamse grachtengordel, de Stelling van Amsterdam en Droogmakerij de Beemster.


Mantje koopt grond

Adri Mantje heeft de grond van de voormalige J'elleboog aan de Kantoorstraat in Den Burg gekocht. Het gaat om een perceel van 520 vierkante meter. Mantje verwacht over een paar weken te kunnen vertellen welke plannen hij er wil ontwikkelen. De discotheek ging in 2012 verloren bij een grote uitslaande brand.