Langeveld & De Rooy gaat samenwerking aan

Mediabureau Langeveld & de Rooy gaat samenwerken met Drukkerij MarcelisDékavé in Alkmaar. De grafische productie verplaatst zich naar dit bedrijf, maar wordt aangestuurd vanaf Texel. Een strategische stap, om de efficiency en de kwaliteit te verhogen en meer tijd vrij te maken voor de klant. De uitgeverij van de Texelse Courant, Vakantiekrant en andere uitgaven vallen buiten de samenwerking en blijven gewoon op Texel.

'De ontwikkelingen in de grafische sector gaan snel, stil blijven staan is geen optie', vertelt directeur en eigenaar René de Lange van Langeveld en de Rooy. Het bedrijf is vanaf de oprichting in 1887 een uitgeverij en drukkerij. 'Dat blijft zo. We blijven eigenaar van de pers en andere machines, alleen verplaatst de productie zich naar Alkmaar, waardoor we in een groter verband efficiënter en daardoor meer concurrerend kunnen werken. Maar de inkomsten stromen terug naar Texel. Daarmee waarborgen we de continuïteit van het bedrijf en kunnen nog meer focussen op kwaliteit en dienstverlening en de klant een meer prominente plek geven. MarcelisDékavé is een betrouwbare partner, die ons in staat stelt grip te houden op ons eigen product. Uitgangspunt is dat onze eigen drukkers daar de persen blijven bedienen. De drukkerij wordt vanaf Texel aangestuurd door vaste medewerkers Cobie Daalder en Erik Plomp. Laatstgenoemde zal zich onder meer richten op de digitale dienstverlening. Het samenwerkingsverband heeft veel (technische en grafische) kennis in huis over het bouwen van websites, CMS, sociale media en andere internetdiensten. 'Ook op dat gebied is onze partner een heel goede partij. Digitale dienstverlening wordt steeds belangrijker. Dankzij de samenwerking kunnen we in korte tijd bijvoorbeeld uitstekende websites aanbieden.' Klanten blijven voor (familie)drukwerk, ontwerp- en andere opdrachten als vanouds welkom in het kantoor aan de Spinbaan.

Directeur René De Lange legt zich toe op de aansturing van de uitgeverij van de Texelse Courant, de Vakantiekrant, Texel Magazine en andere uitgeven. Die blijft gewoon aan de Spinbaan, waar men terecht kan voor stukjes, advertenties en vragen over abonnementen en andere zaken. De verandering speelt zich dus vooral achter de schermen af, de klant merkt er volgens De Lange in principe niets van. Ook blijft het mogelijk om drukproeven te bekijken. 'De Texelse Courant wordt straks op dezelfde machines gedrukt en gevouwen, weliswaar in Alkmaar, maar in hetzelfde formaat en van dezelfde kwaliteit. De lezer zal het verschil niet merken. De samenwerking stelt ons wel in staat om concepten die we hier hebben ontwikkeld, zoals de Vakantiekrant, Texelagenda en magazines ook aan de andere kant van het Marsdiep aan te bieden.'