Leerlingen winnen prijzen met lampen

Drie leerlingen van de OSG in Den Burg hebben een prijs gewonnen bij een regionale wedstrijd om op school lampen te maken van afvalmateriaal.

Dana Nooij sleepte bij de prijsuitreiking in Alkmaar de vierde prijs in de wacht. Jo-tje de Vries en Fleur Zegel werden vijfde. De lampen werden de afgelopen tijd gemaakt door leerlingen van de eerste en tweede klassen van het VMBO bij technieklessen van Rob Souverein.

Het was een project van de Stichting Alkmaarse Natuur- en Milieu Organisatie in samenwerking met de Huisvuilcentrale in Alkmaar. Strekking van het project was dat de leerlingen door het maken van de lampen leerden dat er met afvalmateriaal nog veel mogelijk is. In totaal deden 660 leerlingen van verschillende scholen in de Kop van Noord-Holland mee aan de wedstrijd.

De prijsuitreiking werd bijgewoond door 42 leerlingen van de OSG die samen met Souverein naar Alkmaar waren gegaan. De leerlingen konden de prijswinnende lampen nog niet meenemen. Die worden eerst een jaar lang geƫxposeerd door de Huisvuilcentrale. TexelEnergie steunde het meedoen aan de wedstrijd.