Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Kampioenschap Panna 2014

Op de Groeneplaats in Den Burg wordt aanstaande zondag vanaf 13.00 uur het Texels Kampioenschap Panna gehouden. Voorafgaand aan dit evenement zijn op alle Texelse basisscholen voorrondes gehouden waar twee tegen twee werd gevoetbald.

Net als in de voorrondes wordt er twee tegen twee gespeeld en een wedstrijdje duurt maximaal 5 minuten. Na 5 minuten wordt er gekeken welk team de meeste doelpunten gescoord heeft. Het spel kan eerder beëindigd worden door het maken van een panna. Aan de voorrondes hebben 120 teams van 2 kinderen meegedaan. Er is gespeeld in twee categorieën: onderbouw: groep 3 tot en met 5 en bovenbouw: groep 6 tot en met 8. In de categorie onderbouw hebben zich 16 teams gekwalificeerd voor het Texels Kampioenschap en in de bovenbouw hebben 18 teams zich gekwalificeerd. Van 13.00 uur tot ongeveer 15.00 uur zullen de kinderen uit de onderbouw strijden voor de Texelse titel. Vanaf 15.00 uur zullen de oudere kinderen strijden om de Panna titel.


Zomerlooptrainingen

Vanaf 23 juni worden alle senioren looptrainingen van Coby Bakelaar en Cees Timmer van de Atletiekvereniging Texel samengevoegd in een training op maandag. Gestart wordt om 18:30 uur bij het Turfveld in de Dennen.


FOTO (2)

Zomeravondconcert

In de doopsgezinde kerk aan de Kogerstraat in Den Burg is op dinsdagavond 24 juni het tweede concert in de reeks van zestien zomeravondconcerten van de Raad voor het Zomerwerk van de kerken van Texel.

Het concert wordt gegeven door het Mirovia Quartet. De vier musici van dit kwartet werden geboren in vier verschillende landen, in totaal andere werelden. Deze verschillende achtergronden smolten in 2013 samen bij het ontstaan van het ensemble in Nederland. In het programma hoort u muziek die voor de musici sterk verbonden is met hun thuisland, en wordt u meegenomen op een reis die begint in Frankrijk, geboorteland van eerste violiste Maria Milstein én van Maurice Ravel. Zijn strijkkwartet werd aanvankelijk verworpen door het Parijse conservatorium, maar werd later een van zijn meest gewaardeerde werken. Na Ravel wordt u meegenomen naar Russische nostalgie in Borodin's tweede strijkkwartet, en het Mirovia Quartet sluit af met het indrukwekkende achtste strijkkwartet van Dimitri Shostakovich.

Het splinternieuwe Mirovia kwartet is een ensemble waarin jeugd, talent, artistieke visie en een bijzonder internationaal karakter (vier musici, vier geboortelanden) in een uniek en uiterst muzikaal geheel samensmelten. De kwartetleden hebben elkaar gevonden in de ambitie om het prachtige repertoire voor strijkkwartet voor een breed publiek toegankelijk te maken. Hun liefde voor deze muziek uit zich in gepassioneerd spel, gestoeld op een grotendeels Russische opleiding. Het kwartet werd gevormd in 2013 en toekomstige optredens zullen plaatsvinden op o.a. het Internationaal Kamermuziek Festival van Janine Jansen.

Het concert begint om 20.15 uur en is gratis toegankelijk. Wel wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Afbeelding