Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Excelsior geeft

twee concerten

Chr. muziekvereniging Excelsior geeft op 28 juni, aanvang 20.30 uur, een concert in De Burght ( N.H.kerk ), Binnenburg te Den Burg. Het concert, dat gratis toegankelijk is, is in samenwerking met het visserskoor uit Oudeschild.

Het orkest van Excelsior staat onder leiding van Betty Bakker, het visserskoor wordt geleid door Karen Keijser-Daalder. Het belooft een gevarieerde avond te worden, waarbij het genre uiteenloopt en verrassende composities ten gehore worden gebracht. Maandag 30 juni geeft Excelsior een zomeravondconcert bij de muzieknis aan de Oranjestraat te Oosterend. Dat begint om 19.15 uur. Voorafgaand aan dit concert maakt de malletband een rondgang door Oosterend.


Workshops op

Woldag

Na het succes van afgelopen jaar organiseert het Wolcollectief de Tweede Texelse Woldag. Het thema is 'Actief met wol'. Het is de bedoeling dat er allerlei technieken voor de verwerking van Texelse schapenwol aan de orde komen. Degene die een workshop of demonstratie wil verzorgen kan zich opgeven bij Nieteke Roeper (spang@dds.nl/tel. 318673) Of Renske van den Tempel (info@noordkroon.nl/tel. 317263). Voor wol wordt gezorgd. De Texelse Woldag wordt gehouden op 9 november in het dorpshuis van De Waal.


Kamerkoor Chavanon bij Klifhanger

Kamerkoor Chavanon uit Den Haag zingt op zondag 29 juni om 11.30 uur in de stal van Novalishoeve aan de Hoornderweg. Dit concert op locatie vormt de muzikale afsluiting van Klifhanger 2014. Chavanon is een 'oude bekende', want het koor zong al eerder op Texel tijdens Klifhanger 2007. Chavanon dankt zijn naam aan een klein dorpje in de Auvergne (Frankrijk). Het koor staat onder leiding van Fernando Moura. De Braziliaanse dirigent studeerde oude muziek in Den Haag. Hij laat het publiek graag genieten van zeer verschillende stijlen. Het programma bevat Europese muziek uit de renaissance en Braziliaanse populaire volksmuziek. De toegang is vrij. Een korte introductie op het concert is de avond tevoren te horen bij Paal 9: Op 28 juni om 17.30 uur.


Cursus 'Ik kook

voor mijn hond'

Speciaal voor hondenbezitters wordt op woensdag 25 juni en 2 juli de workshop 'Ik kook voor mijn hond' gegeven.

Tijdens de workshop op Waddenpark Avanti aan de Stuifweg, introduceert Petra Rus de deelnemers in de wereld van BARF (Bones and Raw Food). Ze geeft onder meer antwoord op vragen als: Wat eet een hond, hoeveel en mag het ook vegetarisch zijn of moet er absoluut vlees in de bak? Met eenvoudige recepten demonstreert ze hoe je makkelijk en snel lekkere en goed voedende maaltijden voor honden kunt bereiden. Honden zijn welkom, maar mogen niet de keuken in. De kosten voor de workshop bedragen €15,- per persoon, vooraf aanmelden via info@waddenparkavantitexel.nl. De workshop begint om 14.00 uur.