Sunset vliegen:

Vliegveld langer open

Vorig jaar kon het sunset vliegen tot twee keer toe niet doorgaan vanwege de slechte weersomstandigheden, maar aanstaande vrijdag 20 juni is er een nieuwe kans. Bij hoge uitzondering is Texel Airport dan eenmalig open tot 22.00 uur. Normaal sluit het Texelse vliegveld uiterlijk om 20.00 uur.

Om het begin van de zomer te vieren kunnen de para's op de langste dag van het jaar 'sunset springen'. Tussen 20.00 en 22.00 uur zal het Paracentrum Texel, bij goed weer, met één vliegtuig para's gaan droppen. Omdat de Texelse havenmeesters toch al aanwezig zijn, kunnen ook de andere gebruikers en bezoekers van andere vliegvelden van de extra openstelling gebruik maken. Lesverkeer, de zogenaamde doorstarts (touch & go's), zijn echter niet toegestaan tussen 19.00 en 22.00 uur. Overigens zijn de collega vliegvelden Seppe en Midden-Zeeland vrijdag ook langer geopend. Restaurant De Horizon Texel, het vliegveldrestaurant, is ook 's avonds geopend, zodat vliegers, para's, Texelaars en toeristen kunnen dineren.


Ongevallen

Bij Oosterend en in Den Burg waren dinsdag twee auto-ongevallen.

De eerste was 's morgens op de Oosterenderweg bij de afslag naar de Harkebuurt. Een auto die in de richting van Oosterend reed, sloeg linksaf de Harkebuurt op en botste met een auto die op de Oosterenderweg in de richting van De Waal reed. De bestuurders werden volgens de voorlichting van de politie voor controle naar het Gemini Ziekenhuis in Den Helder gebracht, maar bleken geen letsel te hebben. Aan het begin van de middag reden op de kruising van de Beatrixlaan en de Keesomlaan twee auto's tegen elkaar. De auto die over de Beatrixlaan reed, werd bestuurd door een 77-jarige man uit Den Burg en in de auto op de Keesomlaan zat een 38-jarige man uit Purmerend achter het stuur. Een persoon werd nagekeken door een huisarts. In beide gevallen werd geen voorrang verleend. Er geldt voorrang op de Oosterenderweg en de Beatrixlaan. De auto's liepen allemaal schade op.


Burgernet

De politie heeft dinsdagavond een Burgernetmelding gedaan voor een 77-jarige vrouw die vermist was aan de Bomendiek bij De Waal. De actie werd na een uur beëindigd. Even na elf uur hoorde de politie dat de vrouw in goede gezondheid terug was op haar vakantieadres.