De kinderen van de Lubertischool zijn blij met hun gids
De kinderen van de Lubertischool zijn blij met hun gids Foto: Job Schepers

Kidsgids voor kinderen Luberti

Leuk en leerzaam voor de kinderen, een moment rust voor de ouders. De familie-Kids Gids is zoals de naam al zegt een aanwinst voor het hele gezin. Vrijdag kregen de leerlingen van groep 5 tot en met 8 van de Lubertischool in De Koog de eerste exemplaren.

Iedere ouder zal het herkennen: na een hele dag op het strand te zijn geweest is het heerlijk om bij terugkeer in tent, hotel of bungalow even een moment even rust te hebben. De familie-Kidsgids zorgt ervoor dat kinderen zichzelf uitstekend vermaken.

De nieuwe uitgave van Mediabureau Langeveld en de Rooy staat boordevol puzzels, kleurplaten en weetjes over het eiland. Maar ook onderweg is de klapper eigenlijk onmisbaar door de fiets- en wandelroutes, kortingsbonnen en tips.

'Maar de gids is absoluut niet alleen voor toeristen. Veel kinderen op Texel gaan niet op vakantie, omdat de ouders gewoon moeten werken in het hoogseizoen. Voor die groep is de Familie-Kids Gids ideaal, zij hoeven zich absoluut niet te vervelen deze zomer', vertelt bedenker Mark Ransdorp.

In een reis over het eiland leren de kinderen over de geschiedenis van het eiland, het Texelse dialect, bijzondere plekken van Texel en vele andere zaken. Daarnaast staat er per dorp beschreven wat er te doen is.

Door het verschil in het niveau van de puzzels is het boekwerk uitermate geschikt voor de hele familie, zelfs de ouders hebben er wat aan. De eerste reacties op de Lubertischool zijn goed. Enthousiast beginnen de leerlingen te bladeren en het Tessels schalt al snel door het lokaal.

'In De Koog wonen veel ondernemers. Zij hebben geen tijd voor vakantie in de zomer en daarom hebben wij gekozen voor die school. Het is natuurlijk prachtig dat de gids dan zo enthousiast ontvangen wordt. Daar doe je het uiteindelijk voor en we hebben er met hele bedrijf hard aan gewerkt', vervolgt Ransdorp.

De gids is op verschillende plaatsen te verkrijgen zoals bij het VVV, boekhandels, winkels, fietsverhuur bedrijven en hotels, campings en natuurlijk bij het mediabureau aan de Spinbaan in Den Burg zelf. De gids kost €2,95.