Met hoge snelheden scheurden de buggy's over het strand
Met hoge snelheden scheurden de buggy's over het strand Foto: Job Schepers

Goede omstandigheden bij NK Kitebuggy

Op het strand bij de vuurtoren is afgelopen weekend het NK Kitebuggy gehouden. Veertig deelnemers streden in verschillende klassen, waarbij de open klasse en de masterklasse de voornaamsten waren. De omstandigheden ideaal waren.

'Er is geen strand in Nederland waar we zo'n groot parcours uit kunnen zetten. Bovendien waren de weersomstandigheden perfect. We hebben nog wel eens te kampen met te weinig wind. Nu was het constant zo'n windkracht vijf. Hierdoor ontstond een spannende race, met name in de open klasse was het spannend. Volgend jaar willen we zeker weer het NK op Texel organiseren', vertelt Rens van Lier van het bestuur van BuggyClub Holland.

Dit jaar had de wedstrijd in Brian Bakker uit Den Burg ook een Texelse deelnemer. 'Ik deed mee in de open klasse, maar had materiaalpech. Mijn zes meterkite ging stuk omdat er iemand doorheen reed. Hierdoor moest ik zondag met de vijf-meter rijden. Dat kost vermogen en dus plaatsen. Met mijn achttiende plek ben ik tevreden. Er deden een aantal leden van onze club mee, maar helaas waren dat geen Texelaars.

Hopelijk is dat volgend jaar anders. Ik doe in ieder geval zeker weer mee', besluit hij.