De fanfare van KTF treedt op meerdere locaties op.
De fanfare van KTF treedt op meerdere locaties op. Foto: Gerard Timmerman

KTF geeft zomeravondconcerten

Het Koninklijk Texels Fanfarecorps verzorgt ter afsluiting van het verenigingsseizoen drie zomeravondconcerten. Deze optredens worden dit jaar gehouden in Oudeschild, op maandag 23 juni, in De Cocksdorp, op maandag 30 juni, en ten slotte in Den Burg, op vrijdag 4 juli.

In Oudeschild musiceert de fanfare volgens traditie op het terrein van Kaapskil, bij de molen. In De Cocksdorp concerteert het gezelschap op De Krim. Het concert in Den Burg wordt, zoals gewoonlijk, gehouden op de Stenenplaats. De concerten staan onder de leiding van dirigent Wendy Prins. Zij maakt een keuze uit het uitgebreide repertoire van het orkest. Het programma heeft een overwegend licht en voor-elk-wat-wils-karakter. Ook de traditionele fanfaremuziek zal - uiteraard - niet ontbreken. Wellicht komt er muziek voorbij uit het voorjaarsconcert, waarbij KTF een muzikale rondreis over de wereld maakte waarop allerlei delen van de wereld werden aangedaan. Niet alleen een reis over de wereld, ook door de tijd. Met 'The Golden Age' bracht KTF bijvoorbeeld een eerbetoon aan de Gouden Eeuw.

In Oudeschild is de aanvangstijd 20.15 uur (in verband met voetbal van het Nederlands elftal), de beide andere concerten beginnen om 19.30 uur. De toegang is gratis.