The Kilkennys.
The Kilkennys.

Kilkennys op De Krim

Ierse taferelen zondag 29 juni op vakantiepark De Krim bij De Cocksdorp. Die middag is er een optreden van de Ierse band The Kilkennys in theater De Kiekedief en dat wordt met Ierse sferen omkleed.

The Kilkennys is een band van ruim tien jaar oud met vier Ieren die elkaar van de middelbare school kennen. De band begon met optredens in Ierse pubs en groeide van lieverlee uit tot een band die de hele wereld over reist en vaak op Ierse festivals speelt. The Kilkennys maakt deze maand een toernee door Nederland en via Ed van Bommel uit De Cocksdorp wist De Krim ze naar Texel te halen.

Het optreden begint volgens Van Bommel en Jan van Dee van De Krim zondag 29 juni om 15.00 uur. De band staat op het podium van de theaterzaal. Van Dee: 'Van Paal 0 maken we voor de gelegenheid een Ierse pub en mensen kunnen ook Iers eten krijgen. En we schenken natuurlijk Iers bier.' Dat wordt onder meer een lokaal bier uit Kilkenny, de plaats waar de band vandaan komt.

De groep werd opgericht door de broers Davey en Adam Cashin. Inmiddels bestaat de band uit Davey Cashin (banjo, fluit, gitaar en zang), Robbie Campion (gitaar, banjo en mandoline), Tommy Mackey (bass en gitaar) en Davey Long (percussie en zang). De groep speelt wisselend Ierse folk en ballads. De groep wordt alom gezien als opvolger van de legendarische Dubliners. The Kilkennys speelt, zonder de essentie geweld aan te doen, traditionele Ierse songs met de intentie van het heden.

Het optreden duurt tot het einde van de middag, zodat bezoekers weer op tijd met de boot terug naar de overkant kunnen. Mensen die blijven, kunnen om 18.00 uur voetbal kijken. Mocht Nederland op het WK voetbal winnaar worden in poule B, dan staat Oranje die avond om 18.00 uur in de achtste finales tegen de nummer twee van poule A op het veld. Kaarten voor The Kilkennys zijn te koop bij De Krim, Het Open Boek in Den Burg, De Concurrent in De Cocksdorp en via Ed van Bommel (316448). Kaarten kosten €10,- in de voorverkoop en €12,50 aan de zaal.


Open dag Blied

Gezinsvervangend woonhuis Blied aan de Burgerhoutstraat in Den Burg houdt zaterdag 21 juni een open dag. Bewoners, hun ouders en begeleiders ontvangen van 11.00 tot 15.00 uur belangstellenden in de tuin achter de woning.

Mensen kunnen koffie, zelfgebakken taart of vers gebakken vis krijgen. Er is een verloting en er worden diverse spullen verkocht. Bewoners Mark, Petra, Roos, Lissa, Mark en Herbert geven ook rondleidingen door het woonhuis.

Op de open dag wordt ook meteen aandacht gevraagd voor de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Dan gaat het om bijvoorbeeld samen zwemmen of samen koken met de bewoners van het Bliedhuus. Belangstellenden kunnen daarvoor ook contact opnemen met tel. 323040 (na 16.00 uur) of mailen naar burgerhoutstraat.5@sheerenloo.nl.