Expositie in

Tusse de Banke

Herman Smith en Marjan Boontjes exposeren de komende week werken in galerie Tusse de Banke aan de Groeneplaats in Den Burg.

Boontjes maakt (ver)sieraden van gerecyclede materialen, gecombineerd met schelpen, kleurige veertjes en kralen meegenomen uit Marokko. Smith maakt krachtige kleurrijke schilderijen waarin hij vertelt hoe hij herstelde van een beroerte die hij op 49-jarige leeftijd kreeg. De gewoonste dagelijkse handelingen kregen daarna voor hem een hogere betekenis. De beelden die hij zag, hielpen hem bij het terugvinden van tijd, ruimte en zichzelf.

Smith geeft zowel zaterdag 14 als zondag 15 juni in Tusse de Banke een lezing over zijn werk. Boontjes geeft zondag van 12.00 tot 15.00 uur een inloopworkshop om (ver)sieraden te maken. Zaterdag treedt ook de harpiste Inge Siezenga op. Zij bespeelt de Ierse harp.


Plasterk houdt vast

aan superprovincie

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken houdt ondanks weerstand van Noord-Holland, Flevoland, Utrecht en de Eerste Kamer vast aan de vorming van een superprovincie. Dat tekende diverse landelijke media gisteren op uit de mond van de minister. Plasterk noemde de samenvoeging van Noord-Holland, Utrecht en Flevoland een verstandig voorstel, al moet er volgens hem wel voldoende steun voor zijn. De ministerie wil de plannen binnenkort in de Tweede Kamer aan de orde laten komen. Als vervolgens in de Eerste Kamer de coalitiepartijen PvdA/VVD en D66 en GroenLinks met het plan zouden instemmen, is de fusie bekrachtigd.