Rotzooi achtergelaten

'Het pakt nog niet zo goed uit', schrijft Gerrit Booy uit Den Burg naar aanleiding van het besluit van de gemeente om de afvalbakken van het strand te verwijderen. Dat moet ertoe leiden dat mensen zelf hun rommel van het strand mee terug nemen. Bijgevoegd een foto die in het Pinksterweekend werd gemaakt bij de opgang van het strand bij Paal 9.


Uitslagen OSG

De namen van leerlingen die deze week geslaagd zijn aan de OSG komen in de krant van dinsdag. De school maakte gisteren de uitslagen van VMBO en MAVO bekend en vanmiddag de uitslagen van HAVO en VWO. De krant is vanochtend gedrukt, waardoor het niet lukte de namen van de geslaagden al in deze krant mee te nemen.


Waterproject


De Oecumenische Vrouwencontactgroep Texel zet zich ook deze zomer in voor het waterproject van de Wilde Ganzen. De contactgroep doet dit al ruim 40 jaar.

Tijdens de woensdagmarkten in Den Burg wordt er in de Burghtkerk aan de Binnenburg van 10.00 tot 16.00 uur koffie en thee geschonken met vaak wat eigengebakken lekkers erbij. Vrouwen van de PKN, de Rooms katholieke kerk en Doopsgezinde zusters werken samen in de vrouwencontactgroep. Er zijn zelfgemaakte kaarten te koop en er wordt gebreid aan zwachtels. De opbrengst gaat naar een waterproject van de Wilde ganzen in de Dominicaanse Republiek. De vrouwencontactgroep is actief in de kerk op 9, 16, 23, 30 juli en 6, 13, 20 en 27 augustus.