Onderwijsinspectie beoordeelt Thijsseschool als 'zeer zwak'

De Thijsseschool in Den Burg heeft het voorlopig predikaat 'zeer zwak' gekregen van de onderwijsinspectie en komt onder verscherpt toezicht.

De inspectie bracht begin deze maand een bezoek aan de basisschool om de kwaliteit in ogenschouw te nemen. Daarbij werden de onderdelen 'opbrengst', 'zorg/ondersteuning', 'taakgerichtheid' en 'didactiek' als onvoldoende beoordeeld.

De school had volgens Schooltij op die fronten al maatregelen genomen, maar 'tot teleurstelling van eenieder heeft school het voorlopig arrangement "zeer zwak" gekregen.' De onderwijsinspectie gaat nu verscherpt toezicht op de Thijsseschool uitvoeren.

Het bestuur van Schooltij, het overkoepelend orgaan van de openbare basisscholen op Texel, heeft besloten afscheid te nemen van Ike van Houselt, directeur van de Thijsseschool. Dat gebeurt aan het eind van dit schooljaar. Van Houselt was als schoolleider de eerst verantwoordelijke voor de ontwikkeling van de Thijsseschool. Hij gaf sinds een paar jaar leiding aan de school. Voor die tijd was Van Houselt directeur op de Lubertischool in De Koog. Ouders en verzorgers van leerlingen op de Thijsseschool zijn gisteravond door de school op de hoogte gesteld van de situatie.

Schooltij stelt na de zomervakantie een interim-schoolleider aan om samen met het team uitvoering te geven aan een plan van aanpak voor de Thijsseschool. Dat moet ertoe leiden dat de school bij de inspectie weer als goed te boek komt te staan.

De school heeft het officiƫle inspectierapport van de onderwijsinspectie nog niet ontvangen. 'Binnen een aantal weken wordt het concept-rapport vanuit de inspectie verzonden en het definitieve rapport zal in de zomervakantie worden verstuurd.'