Wat ik zeggen wou

Kofferbakmarkt

Het was echt niet moeilijk geweest om afgelopen maandag tijdens de (buitengewoon gezellige) kofferbakmarkt duizend handtekeningen te verzamelen onder de dringende oproep: 'Gemeente, doe alsjeblieft iets aan dit terrein!' We zagen er dametjes op hakjes struikelen en strompelen, oudjes met hun rolator worstelen, meisjes op slippers voorzichtig scharrelen over de scherpe stenen.

Zelf had ik uit voorzorg mijn Hanwags aangetrokken, bestemd voor onverharde wegen in vreemde landen, maar het liep er echt héél slecht.

Een piepjong lid van de Eilandschutters die hun gebouw ernaast hebben, riep voor de eerste kofferbakmarkt al: 'zo, en dan nu nog even de stoomwals er overheen!' en daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop, alleen… dat is wel al twee maanden geleden.

Binnenkort, tijdens de zomervakantie, komt er elke 14 dagen zo'n markt. Het lijkt me daarom de hoogste tijd om dat puinveld wat beter te egaliseren.

Bouwe Kuipers,

Den Burg.

Bosch en Zee

Er komt geen uitbreiding van Bosch en Zee aan de Dorpsstraat in De Koog. Het hotel had een principeverzoek ingediend bij de gemeente. Het voorstel richtte zich op het toepassen van de 25%-regeling voor uitbreiding van recreatieve slaapplaatsen. Bosch en Zee voldoet echter niet aan het criterium van kleinschalig recreatiebedrijf (maximaal honderd slaapplaatsen).


Cor Bremerstraat

Een perceel aan de Cor Bremerstraat in Oosterend is verkocht aan de aangrenzende eigenaar. De grond was in handen van de gemeente. Door de verkoop worden de tuinen van de twee naast elkaar gelegen percelen gelijk getrokken, hetgeen een goede ruimtelijke afronding geeft.


Boschrand

De omgevingsvergunning die hotel Boschrand aan de Bosrandweg heeft aangevraagd ten behoeve van een uitbreiding is afgewezen. De aanvraag werd aanvankelijk niet in behandeling genomen omdat deze onvolledig zou zijn. Na tussenkomst van de bezwaarschriftencommissie werd de aanvraag alsnog behandeld.