'Tweede ster kan niet ver zijn'

'Een tweede Michelinster kan niet ver weg zijn.' Dat stond dinsdag in het Stan Huygens Journaal in de Telegraaf.

De dagelijkse societyrubriek was te gast bij culinaire verwennerij Bij Jef van Jef Schuur en Nadine Mögling in Den Hoorn en schreef een lovend artikel over het genoten diner.

'Het was koken op heel hoog niveau', aldus het Stan Huygens Journaal. De verslaggever van de rubriek was op pad voor een 'culinaire fietstocht' met Schuur en Mögling en het echtpaar Martin en Carla van Bourgonje van hotel-restaurant Merlet in Schoorl dat eveneens een Michelinster heeft.

De groep begon in Den Hoorn met diverse kleine hapjes zoals een bonbon van melkchocolade met koffie, truffel en ansjovis. Later volgde een vijfgangendiner met zeeduivel, Waddenzeekokkels, heilbot met cantharellen, Texels zuiglam en een assortiment van Texelse kazen. De schrijver van de rubriek toont zich onder de indruk van het eten en de wijnen die bij de diverse gangen werden geschonken. De combinatie van zuiglam en een Gran Coronas Mas la Plana 1996 van Torres wordt als 'heel subtiel' omschreven.

Het Stan Huygens Journaal beschrijft en passant dat de voormannen van Bij Jef, Merlet en Jeunes Restaurateurs de l'Europe gezamenlijk willen bekijken of ze de groei van restaurantweken tegen kunnen gaan. De kritiek is dat sterrenrestaurants vaak als uithangbord worden gebruikt, wat op lange termijn ten koste gaat van de winst en de omzet.