Wedstrijden bij

manege Akenburg

Diverse Texelse ruiters behaalden winstpunten tijdens de gecombineerde wedstrijden bij manege Akenburg.

Milou Kooiman en Wild Passion reden in de klasse Z2-pony's twee winstpunten bij elkaar. Bij de Z1/Z2 ging de winst tweemaal naar Priscilla Noorlander met Cordoba. Mandy Bosma en Ultra Large Texel kregen een tweede prijs. De tweede proef reed Mariska Witte met Cyrana naar een tweede prijs. In deze klasse was er ook een winstpunt voor Jorieke Meijer.

Laura Westerlaken werd met Corieta II Texel tweemaal eerste in de categorie M1/M2 en ze pakte daarmee drie winstpunten. In dezelfde categorie waren er winstpunten voor Alicia Saal, Leonie van Schaik en Tessa van Daalen-de Graaff.

In de klasse L1/L2 werd Mandy Bosma met Evita eerste en Marian van der Geest met Chardonnay tweede. Met deze proef verdienden ook Cindy de Ridder, Eva Witte, Annemieke Bos en Jacqueline van der Vis-de Wit een winstpunt. De tweede proef deelde Eva Witte met Jeth en Cindy de Ridder met Cumiek de eerste plaats. Eva Witte promoveerde naar de L2 evenals Jacqueline van der Vis-de Wit.

De klasse L1 pony's was gecategoriseerd naar de hoogte van de pony. Jill Mantje en Corry behaalden tweemaal de eerste plaats in de categorie B. In de categorie C werd Sanne Zandstra met Banjer tweemaal eerste. Voor Bente Jalving waren er twee winstpunten. Stans Plaatsman en Bargerhof's Piquet behaalden met de eerste proef een eerste plaats en promoveerden naar de M1. De tweede proef reden ze nogmaals naar een eerste prijs die ze deeldem met Sabine van der Wal en Maxima.

De eerste prijs in de klasse B ging twee keer naar Marloes Veen met Zorry Fan 't Surcher-Oord. Jacqueline de Porto en Nancy Wetsteen-Siebeling reden naar een winstpunt. Suzan Pijper en Jonkers Chantal reden voor de eerste keer mee. Met hun debuut pakten ze een eerste prijs en drie winstpunten. Bij de tweede proef was de eerste prijs voor Manon Blom met Goldfinch Rocky, die in totaal vier winstpunten behaalde in de klasse B. Met haar B-pony Steijn verdiende ze een winstpunt en twee eerste prijzen.

Een viertal ruiters verscheen aan de start in Oudkarspel. Imme Schraag en Quality's Golden Whoops Whaps behaalden daar vier winstpunten en twee eerste prijzen in de klasse L2-pony's. Manon List en haar pony Golden M&M behaalde twee winstpunten. Leonie van Schaik verscheen met Unforgettable in de ring in de M2 en ging naar huis met twee eerste prijzen en drie winstpunten. Priscilla Noorlander en Dionisos reden in de klasse Z1 naar twee winstpunten en een eerste plaats en promoveerden naar de Z2.