Het kampioenschap werd verreden onder prima omstandigheden.
Het kampioenschap werd verreden onder prima omstandigheden. Foto: Job Schepers

Kampioenschap op Zuid-Haffel

Jordy Vinke (a-poule), Dave Huijsman (b-poule) en Diederik Jimmink (jeugd) zijn zondagochtend clubkampioen geworden van Wielersport Texel. Het kampioenschap werd verreden op het oude parcours op Zuid-Hafflel met start en finish op de Waterweg.

Er werd begonnen met een proloog (korte tijdrit) over twee ronden. Vinke pakte hierin de winst voor Richard Doggen en Niels Bakker. In het afsluitende criterium lukte het niemand om te ontsnappen uit het peloton. Vinke wist opnieuw de zege te pakken in de eindsprint, op de voet gevolgd door Serai van der Plaats en Niels Bos. Na het optellen van de punten over beide onderdelen kon Vinke zich opnieuw clubkampioen noemen. Dave Huijsman won beide onderdelen in de b-poule. Huijsman kreeg goed tegenstand van Kyle Agterberg, die zowel in de proloog als in het criterium als tweede eindigde. Opvallend was dat beide junioren in het criterium het peloton a-poule renners goed konden volgen. Patrick Agterberg eindigde als derde. De jeugd reed alleen een criterium. Diederik Jimmink wist in de eindsprint Lola Bakker achter zich te houden. Jesper de Graaf en Maaike Moerbeek eindigden als derde en vierde.


Seniorentoernooi

SVO 1 heeft zaterdag het seniorentoernooi in Oosterend gewonnen. Er deden zeven teams in één poule mee. SVA uit Assendelft en SVO haalden beiden 16 punten, waarna de thuisclub won op doelsaldo. SVO had één keer meer gescoord dan SVA. Aanvoerder Dennis Daalder nam de beker in ontvangst.


NK Kite Buggy

Op het strand bij Paal 33 worden zaterdag 14 en zondag 15 juni wedstrijden voor het Nederlands kampioenschap kitebuggy gehouden. Op zaterdag zijn er van 10.00 tot 17.00 uur wedstrijden en op zondag van 10.00 tot circa 15.30 uur. Er wordt een parcours van 1,2 kilometer uitgezet waarop de wedstrijden met de driewielige karretjes worden gehouden. Er kunnen snelheden tot tachtig kilometer per uur worden gehaald.