Het buitentoernooi geeft de biljarters meer ruimte
Het buitentoernooi geeft de biljarters meer ruimte Foto: Klif 23

Uniek biljarttoernooi op terras Klif 23

Een biljarttoernooi in de buitenlucht voor alle Texelaars. Op 21 en 22 juni is het weer tijd voor het Openlucht Biljart op het terras van Klif 23 in Den Hoorn. Dit jaar doet ook het bandstoten zijn intrede.

'Een groot voordeel is dat je alle ruimte hebt om de tafel heen, dat is in cafés nog wel eens anders. Je zit niet zo op elkaar', vertelt mede-organisator Kees Bertrand. 'Ook voor het publiek is dit leuker. Er zijn drie wedstrijden tegelijkertijd en er is dus genoeg te zien. Er staat net als vorig jaar een tent over het terras, dus regen hoeft geen spelbreker te zijn', vertelt Sieme Jan Zijm van Klif 23.

De organisatie hoopt met het evenement weer een extra impuls aan de biljartsport op het eiland te geven. 'Biljarten wint weer aan populariteit. Iedereen is welkom, zolang ze maar een gemiddelde hebben. Ook hopen we op veel publiek. Het is uniek op Texel. Er wordt Libre en Bandstoten gespeeld. Dat laatste onderdeel geeft toch wat meer uitdaging voor de gevorderde biljarter. De eerste editie hadden we in een weekend gepland dat er al heel veel evenementen waren, daardoor sneeuwde het een beetje onder. Dat is zonde voor zo'n prachtig evenement. Biljarten is een sport die enorm veel gezelligheid met zich meebrengt en iedereen kan het leren', legt Bertrand uit.

Potentiële deelnemers kunnen een inschrijfformulier halen bij Klif 23. Het toernooi begint beide dagen om 11.00 uur.


Veebedrijf open

Veebedrijf Brakestein aan het Skillepaadje opent haar deuren om te laten zien hoe uniek deze sector is. De open dagen op 14 en 15 juni vinden plaats in het kader van de Week van het Vleesvee.

Tijdens deze open dagen kunnen belangstellenden zien hoe vleesvee wordt gehouden en hoe in de praktijk aandacht wordt geschonken aan de diergezondheid, welzijn, milieu en vleeskwaliteit. Veebedrijf Brakestein van Jan van de Star bestaat uit ruim vijftig moederdieren met kalveren en jongvee. Van de Star mest alle dieren zelf af en werkt samen met lokale slagers voor het vermarkten van 'Texels rundvlees'. De open dagen duren van 11.00 uur tot 16.00 uur.