Jolet Leenhouts bij de werken in Het Open Boek.
Jolet Leenhouts bij de werken in Het Open Boek. Foto: Jeroen van Hattum

Bloeitijd in Den Burg

Kunstenaars van de Texelse kunstenaarsvereniging Zout exposeren tot en met maandag 30 juni op vier locaties in Den Burg kunstwerken onder de naam Bloeitijd.

De werken hangen bij ABN/Amro aan de Parkstraat, De Twaalf Balcken in de Weverstraat, Artex aan het Schilderend en Het Open Boek aan de Binnenburg. Het gaat om een expositie die aanvankelijk in het gemeentehuis zou worden gehouden, maar niet doorging nadat het college had besloten dat de personeelsruimte op de begane grond niet voor expositie in aanmerking zou komen. Dat betekende dat er te weinig ruimte voor Bloeitijd overbleef, waarna Zout uitweek naar de vier verschillende locaties.

De werken zijn volgens de kunstenaarsvereniging geïnspireerd op een bezoek dat de kunstenaars aan de Keukenhof in Lisse brachten. 'Tekenend, schilderend, fotograferend en observerend zijn de bloemenweelde en mensenpracht vastgelegd', aldus Zout. Op Texel werkte ieder daarna in het eigen atelier aan een kunstwerk voor Bloeitijd.

Er wordt geëxposeerd door Cobie Bremer, Greet Swabedissen, Klarina Combé, Mieke Maria de Boer, Rebecca Geskus, Hendrien Landeweer, Carla Offerhaus, Hans Reints, Kittie Markus, Paulien Valk, Daan van Loenhout, Iwan de Vries, Marjolijn Tuntelder-Reeder, Miep de Jong, Margot Bik, Door Dogger, Magda Brommersma, Angelina Stiehl, Pieternel Geurtz, Janny Hin-Witte, Lisette Theijssen, Threes Anna, Annemieke Boelkens, Beatrice van Dorp, Jolet Leenhouts, Marian Smit, Maurice Christo van Meijel en Lenie Steffen-van Heerwaarden.


Haringnegendaagse


In visrestaurant 't Pakhuus in Oudeschild begint zaterdag 14 juni (Vlaggetjesdag) de vijfde editie van de HARINGnegendaagse.

Tien kunstenaars exposeren, op uitnodiging van Galerie Posthuys in De Koog, haringstillevens, biologieprenten en keramische visschalen. De tentoonstelling is tot en met zondag 22 juni te zien in 't Pakhuus. De galeriehouder van het Posthuys is elke dag van 12.00 tot 19.00 uur aanwezig om tekst en uitleg te geven. Van 27 juni tot en met 27 juli zijn de werken te zien in de galerie zelf. Er wordt geëxposeerd door Ortaire de Coupigny, Barbara Guldenaar, Desiré Haverkamp, Kat Kit, Jeannet Klement, Maurice Christo van Meijel, Remco Mooijekind, Henrique van Putten, Marian Smit en Danielle Vidal.


Voorspeelmiddag

Gitaarleerlingen van Hans Hopman geven zaterdag 14 juni een uitvoering in de tuin van De Zes 15 in Den Burg. Er komen verschillende muziekstijlen aan bod, gespeeld op gitaar, ukelele en basgitaar. De voorspeelmiddag begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.