Wethouder Kingma haalt de wegversperring weg.
Wethouder Kingma haalt de wegversperring weg. Foto: Job Schepers

Kingma heropent Gasthuisstraat

Een half jaar was de Gasthuisstraat afgesloten, maar sinds vrijdag is de doorvoerroute van de Beatrixlaan naar de Pontweg weer toegankelijk voor alle verkeer. De opening werd verricht door wethouder Frank Kingma, die zijn eerste officiƫle opening als wethouder uitvoerde.

De herinrichting van de Gasthuisstraat bleek flink wat voeten in de aarde te hebben. In het afgelopen jaar werd de oude weg door aannemer Westerlaken verwijderd en afgegraven, zodat er een nieuw hemelwater- en vuilwaterriool kon worden aangebracht.

Na het aanbrengen van het riool werd de fundering die er zat weer terug gebracht en verhard, zodat er geen verzakkingen meer ontstaan door boomwortels etcetera. Hier bovenop zijn geluidsreducerende stenen aangebracht. Links en rechts zijn fietsstroken verschenen en bovendien is de straat voorzien van een stoep aan de zuidzijde. Obstakels moeten het te hard rijden tegengaan. 'Met de afronding van dit project is er een lang gekoesterde wens van de bewoners en ook van de gemeente in vervulling gegaan. Het heeft even geduurd, maar ik denk dat iedereen nu tevreden is', sprak Kingma.