Prullenbakken strand

De prullenbakken op het strand zijn weg. Maar is iedereen het daarmee eens? Op Facebook en Twitter was de proef de afgelopen dagen in ieder geval een veelbesproken onderwerp. De redactie maakte een selectie uit de vele reacties.

Als wij dan met z'n allen laten zien dat wij goed opgevoed zijn, moet het allemaal goedkomen toch? ** Allemaal afval zakken meenemen naar het strand zoals het hoort ** Een makke, als je bakken niet tijdig leegt, wordt het een zooi. Dacht de gemeente nu echt dit soort besparing als verwijt aan de strandgasten te verkopen? Dit is een geregiseerde flop, met dank aan de toeristenbealsting ** Gaan de kosten voor het plaatsen van een huisje zeker ook omlaag? ** De bakken die nu in de zogeheten milieustraat staan, gaan zover open dat je de zak nog mee naar huis moet nemen ook WAARDELOOS ** Wat een waardeloze rotgemeente ** Hoera! Geen vuilnisbak meer voor mijn uitzicht!

** Wat zal het dan een rotzooi worden op de stranden ** Dus het eerste waar onze gasten mee geconfronteerd worden als ze op onze mooie stranden komen is een stinkende milieustraat? ** Eh.... niet fijn... al was het maar omdat ik dan met mijn hondenpoepzakjes blijf zeulen. Op het strand laten liggen is uiteraard geen optie, maar eh.... dit lijkt me geen plan ** Vreemd wel toeristenbelasting vangen en niets er voor terug willen doen... Sterkte met je blauwe vlag ** Ze hebben het vizier weer op scherp in de gemeente pffff ** Niet slim bij paal 17 is het strand al aardig vervuild ** Laat iedereen zijn afval weer mee naar huis nemen, kleine moeite toch!

** BELACHELIJK!!! ** Jammer! ** Ik hoop dat de gemeente ook zo attent is eerst alle vuilnisbakken in en om het gemeentehuis te verwijderen bij wijze van proef ** We hebben al geen blauwe vlaggen (te duur....) en nu ook al geen vuilnisbakken. Welkom op Texel! Oh ja, volgend jaar de toeristenbelasting weer onverwachts omhoog...vanwege de vele kosten die de gemeente maakt voor onze gasten?? ** Doet de gemeente nog wel iets? ** We komen dit jaar nog wel naar Texel maar vragen ons af wat we allemaal zelf moeten gaan doen ** Wat je meeneemt, kan je ook weer mee terug nemen, toch? ** Je komt met een tas vol, dan ga je toch ook weer weg met een tas vol, hoe moeilijk kan het zijn!

** Ik zou zeggen gemeente, ga eens kijken bij het strandje achter de jachthaven in Oudeschild... Wat mijn zoontje daar allemaal tegenkomt als hij lekker in het zand aan het graven is....bleh. Daar staan ook geen vuilnisbakken ** Zelfs met de containers is het een zooitje op het strand. Het is niet te geloven, maar er zijn mensen die de "moeite" nemen om hun afval te begraven in het zand. Dat kom ik in het najaar dan weer tegen met de metaaldetector. Ik vermoed dat het nu een vuilnisbelt gaat worden ** Helemaal belachelijk! Loop meestal vuil te jutten om op te ruimen omdat anderen hun zooi zo achterlaten, waar laat ik dat?

** Zullen de Duitsers hun vuilnis nou ook gaan ingraven? ** Stranden Texel schoner: geen afvalbakken meer! Afvalbakken op Texel verdwijnen van strand, niet bij @NoorderbadTexel ** Ga toch niet moeilijk doen als je het je gasten makkelijk kan maken ** ff zien of ik dit nog kan begrijpen


Musical Bruinvis

De Bruinvis in Oudeschild voert donderdag 19 en vrijdag 20 juni de door Carlo Boszhard geschreven musical de TV Kantine op. De school is inmiddels twee maanden aan het repeteren. Donderdag 19 juni is er een voorstelling voor vaders, moeders, opa's en oma's en op 20 juni is er een voorstelling voor iedereen. Kaartjes daarvoor kosten €2,50. De kinderen doen de verkoop. Zij hebben inmiddels geflyerd en posters opgehangen.