Voorstelling 'Ja zuster, nee zuster'.
Voorstelling 'Ja zuster, nee zuster'. Foto: Hollewa

Bewoners verpleeghuis Hollewal genieten van Ja zuster, nee zuster

Bewoners van verpleeghuis Hollewal in Den Burg werden gistermiddag getrakteerd op een voorstelling van 'Ja zuster, nee zuster'.

De voorstelling werd verzorgd door 't HuisTheater dat zich al jaren inzet om een kwalitatief hoogwaardig product te brengen bij bewoners van zorginstellingen, die zelf minder goed in staat zijn om "de deur uit" te gaan.

Bewoners van de Hollewal werden meegenomen naar de tijd van de Nederlandse kleinkunstliedjes van Annie M.G. Schmidt. Jeske en Luuk verschenen ter tonele als de "Koningin van Lombardije" en "Zuster Klivia" en "Dikkertje Dap" ontbraken evenmin. De bewoners genoten verder van mooie vertolkingen van "Vluchten kan niet meer", "In een rijtuigje", "Helemaal naar Vinkeveen" en "Mijn Opa". De bewoners hadden geen tekstboeken nodig om de bekende melodieën mee te zingen of te neuriën.

De kosten voor de voorstellingen werden bij elkaar gebracht door sponsoring van bewoners en familieleden, TESO en de Goede Doelen Stichting Texel. 'Het was en middag met een gouden randje', aldus de Hollewal. 'Weer een bewijs van "waar een klein eiland en een klein huis" samen groot in kunnen zijn.'


Lijn 33 gaat mogelijk boot op

Lijn 33 in Den Helder gaat in de toekomst mogelijk de boot op om daarna op Texel verder te rijden als lijn 28.

Dat lieten vertegenwoordiers van de provincie Noord-Holland dinsdag weten tijdens een presentatie van de proef met het openbaar vervoer op Texel.

Het idee om de bus de boot op te laten gaan, is nieuw in het project. Lijn 33 pendelt nu nog heen en weer tussen het NS-station en de boot, waarna reizigers uit moeten stappen en op 't Horntje weer in de bus moeten stappen. Als lijn 33 de boot op kan en op Texel verder gaat als lijn 28 hoeven reizigers volgens de provincie niet meer over te stappen.

Een woordvoerster liet weten dat de provincie met TESO in onderhandeling is over het plan. 'TESO wil meewerken, maar dan moeten we wel een modus vinden voor het betalen van de bootkaartjes.' Reizigers moeten, net zoals nu het geval is, gewoon een kaartje voor de boot kopen. TESO heeft ook als voorwaarde gesteld dat bestaande reducties op kaartjes intact blijven in het nieuwe systeem.

De visie van de provincie is dat mensen bij het instappen in lijn 33 in Den Helder €3,- betalen en vervolgens op Texel niet voor een tweede keer hoeven te betalen. Bedoeling is dat een gelede bus (een harmonicabus) op lijn 33 en 28 gaat rijden. Er is al een keer zo'n bus van Connexxion mee aan boord geweest om te testen of het kon. Reizigers hoeven niet verplicht in de bus te blijven zitten zodra die aan boord is gereden. Ze kunnen gewoon naar boven naar het salondek of naar buiten en moeten weer op tijd terug zijn als de boot in de veerhaven afmeert.