Annie-Marie Boon feliciteert Robbert de Jong als nieuwe vlaggensponsor.
Annie-Marie Boon feliciteert Robbert de Jong als nieuwe vlaggensponsor. Foto: Job Schepers

Bedrijfsvlaggen op het strand

De Ronde om Texel komt snel dichterbij, nog ruim twintig dagen en dan is het zover. De organisatie is druk bezig de puntjes op de i te zetten en is nog op zoek naar bedrijven die een vlag willen sponsoren voor het evenement. Hoe gaat dit in zijn werk?

'De Ronde is een evenement dat het hele eiland ten goede komt, we moeten het met zijn allen doen. Om de Ronde te organiseren en te blijven ontwikkelen is geld nodig en daarom zijn we altijd op zoek naar sponsoren. De vlaggen zijn daar een nieuw element in. Iedere sponsor krijgt een vlaggenstok op een prominente plaats op het strand waarin hij zijn eigen vlag met bedrijfslogo kan hijsen. Deze zal hier gedurende het hele evenement blijven hangen', vertelt Anne-Marie Boon van de vlaggensponsoring.

Maar er zijn meer voordelen voor deze groep sponsoren. Tijdens het hijsen wordt er een foto gemaakt die op de website www.roundtexel.com wordt gepubliceerd met vermelding van de bedrijfsnaam. Bovendien zijn er diverse momenten tijdens de Ronde, waarbij de sponsor met zijn neus boven op de Ronde zit. 'Na het hijsen van de vlag worden ze ontvangen met een hapje en een drankje, tijdens het evenement worden ze ontvangen met koffie en gebak en daarnaast worden ze uitgenodigd voor de prijsuitreiking en het feest in het Ronde om Texel Beach House. Het grote voordeel is dat je de Ronde ondersteunt en er zelf ook profijt van hebt', vervolgt Boon.

Voor de mensen die een bedrijf hebben, graag mee willen doen, maar geen vlag met bedrijfslogo hebben, is er ook geen man overboord. Via de organisatie is het mogelijk om voor € 29,- een vlag met bedrijfslogo van 1 bij 1,5 meter te bestellen. Dit moet wel vóór 17 juni. Het hijsen van de vlaggen met het bijbehorende fotomoment vindt plaats op 24 juni tussen 19.00 uur en 20.00 uur.

Het hele sponsorpakket omtrent de vlag kost €295,-. 'Maar daar krijgt de sponsor heel veel voor terug en al het geld wordt besteed aan het behoud, ontwikkelen en uitbreiden van de Ronde', besluit Boon. Opgeven als sponsor kan via info@roundtexel.nl.