Met de Zonnebloem naar Aqua Zoo

Iedereen met een fysieke beperking kan op 20 augustus met stichting De Zonnebloem mee naar Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden. Vanaf 8.15 uur kunnen de deelnemers instappen in de aangepaste bus van Texeltours op het parkeerterrein bij Kaczor aan de Keesomlaanin Den Burg. De terugkomst op Texel wordt rond 18.00 uur geschat. De geheel verzorgde dag kost 20 euro per persoon, inclusief koffie met gebak en de lunch. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Ria Bosken:tel:315848.


Grond naar Dros

Grond die vrij komt bij gemeentelijke werkzaamheden gaat voortaan naar het gecertificeerde gronddepot van Dros Grondverzet aan de Rozendijk. Dat heeft het college besloten. Het depot is in samenwerking met het milieukundig ingenieursbureau Grondbalans ingericht zodat het voldoet aan de milieueisen en ook over een weegbrug beschikt. De gemeente heeft zelf geen gecertificeerde opslag en streeft daar ook niet naar. Praktischer en voordeliger is samenwerking met Dros die voorlopig voor twee jaar is aangegaan. De gemeentelijke grondopslag aan de Pontweg vervalt.


Tostilaan

De kans is groot dat Den Burg een Tostilaan krijgt. De politieke partijen konden zich dinsdagavond prima vinden in het plan van Rikus Rommets, Jochem van der Hoek, Sven Kampen en Illes Plompen om het straatje tussen het gemeentehuis en Stayokay zo te noemen. De leerlingen van de OSG rennen elke donderdag in de grote pauze over het straatje om tosti's te gaan eten bij de familie Plompen en kwamen zo op het idee het straatje een naam te geven. Het college heeft voorgesteld een bord met de naam 'Tostilaan' neer te zetten en daar konden alle partijen zich in vinden. De laatste stap die nu nog genomen moet worden is een besluit van de gemeenteraad op woensdag 18 juni.


Worsteltent

Bij de Worsteltent aan de Smitsweg nabij de Dennen is zondag Eerste Pinksterdag een optreden van The Alluring Ajettes. Dat is een uit tien leden bestaande band die speelt in de stijl van de veertig en vijftig. Dat gevoel wordt gemixd met een hedendaagse jazz en blues. Marit van Raalte, Marieke Eerelman en Margriet Bruggemans zorgen voor driestemmige zang. Het optreden begint om 14.00 uur. De toegang is gratis.