College kijkt naar

gebruik Koninghal

Het college bekijkt of het nog doenlijk is de Burgemeester De Koninghal in Den Burg te verhuren voor bijeenkomsten of voorstellingen.

Dat liet wethouder Hennie Huisman dinsdagavond weten in de raadscommissie. Daar werden vragen gesteld naar aanleiding van een brief van de Zonnebloem over hun ervaringen tijdens de Theater Tournee in april. De Zonnebloem kampte met kapotte lichtschakelaars en een kapotte wc in de kleedkamers en er raakte iemand vast op het toilet. Ook waren de vuilnisbakken niet geleegd en flesjes drinken opengemaakt.

Volgens Huisman konden de volle vuilnisbakken en de opengetrokken flesjes de gemeente niet worden aangerekend. Een andere gebruiker van de zaal is daar volgens de wethouder al op aangesproken. Huisman liet weten dat de Zonnebloem de zaalhuur inmiddels heeft teruggekregen. De wethouder toonde zich, net als diverse partijen, niet gelukkig met de situatie waar de Zonnebloem mee te maken had gehad.

Een aantal partijen opperde noodreparaties voor de De Koninghal, maar volgens Huisman is het beter te wachten op een voorstel over de toekomst van de sportaccommodaties. Dat wordt in september aan de raad voorgelegd. De wethouder kreeg ook de suggestie eventueel de zaalhuur voor sportclubs te verlagen als tegemoetkoming voor de De Koninghal.


Volgen Roparun

De Texelrunners kunnen tijdens de Pinksterdagen via internet gevolgd worden bij hun deelname aan de Roparun van Parijs naar Rotterdam.

De Texelse deelnemers hebben een eigen site (www.roparuntexel.nl) en zijn te volgen via www.roparunlive.nl/team284.html. Daarnaast houden de lopers via Facebook en Twitter hun ervaringen bij. De Texelaars staan ingeschreven als team 284. De Texelrunners vertrekken in de nacht van zaterdag op zondag om 0.04 uur uit Parijs. De groep verwacht op maandag 9 juni rond 13.30 uur op de Coolsingel in Rotterdam aan te komen.

Er is constant iemand aan het lopen, terwijl de rest van de groep zich ook doorlopend verplaatst om telkens te kunnen wisselen. Met behulp van diverse sponsors hebben de Texelrunners zich de afgelopen tijd op de deelname voorbereid. Er wordt met de meer dan vijfhonderd kilometer lange estafetteloop geld opgehaald voor mensen met kanker. 'Niet voor onderzoek, maar om hun leven nog zo aangenaam mogelijk te maken.'