Filmen voor het programma Wunderschön.
Filmen voor het programma Wunderschön. Foto: Adriaan van Liere

Duitse zender WDR filmt op Texel

De Duitse televisiezender West-Deutscher Rundfunk (WDR) heeft voor het vakantieprogramma Wunderschön gefilmd op Texel. De boerencamping van Jan van der Haas bij De Waal was gisteren één van de verschillende plaatsen waar de Duitsers kwamen filmen.

'Dat zij uitgerekend bij ons komen filmen vind ik leuk en vooral ook dat Texel een eiland is waar veel Duitsers naar toe gaan' vertelt een enthousiaste campingbaas Jan van der Haas. Het programma Wunderschön bezoekt verschillende landen om kijkers te informeren over het bezochte land. Het programma wordt in Duitsland veel bekeken; zo'n 1,5 miljoen mensen kijken er wekelijks naar. 'Wij hebben voor Texel gekozen omdat veel Duitsers hier naar toe reizen en om die reden kregen wij ook veel e-mails van onze kijkers', vertelt Ulrike Bartels, schrijfster van Wünderschön. 'Zij stelden ons de vraag waarom wij niet Texel lieten zien in ons programma. Dat vonden wij eigenlijk wel een goed idee om ze de verschillende plaatsen op het eiland te laten zien en te informeren over wat er hier allemaal te doen en te bezichtigen is.'

De WDR filmde ook bij de vuurtoren nabij De Cocksdorp, ging mee met een kotter, keek bij de zeehondenopvang van Ecomare en bezocht Kaap Skil in Oudeschild. 'Wij willen onze kijker vooral veel leuke en interessante dingen van het eiland laten zien. Zoals verschillende plaatsen tot aan de cultuur van de eilandbewoners.' Dat de camping van Van der Haas werd verkozen, mag bijzonder worden genoemd. 'Wij hebben op internet gezocht naar campingplaatsen waar wij konden filmen en zo zijn wij bij hen uitgekomen. We hebben contact gezocht en ze klonken erg vriendelijk aan de telefoon. Dat maakt het filmen dan wel een stuk makkelijker', aldus Bartels. Het programma Wunderschön word elke zondag om 20.15 uur uitgezonden op de WDR. De uitzending over Texel is in augustus op televisie.