Zonnebloem vraagt aandacht Koninghal

De Zonnebloem heeft de gemeenteraad gevraagd alert te zijn op de wijze waarop de Burgemeester De Koninghal in Den Burg wordt verhuurd.

In een brief aan de raad beschrijft de Zonnebloem de ervaringen van een dag zaalhuur begin april. De Zonnebloem haalde één dag voor gebruik de sleutel op en kreeg vervolgens in de De Koninghal te maken met niet geleegde prullenbakken waar broodjes en blikjes uitpuilden. Andere gebruikers hadden zich tegoed gedaan aan flesjes drinken die alvast waren klaargezet.

Tijdens de Theater Tournee op zaterdagmiddag bleek een toilet in de kleedkamer van de artiesten niet door te trekken, waren schakelaars in de kleedkamer kapot en kwam een bezoeker in de pauze vast te zitten op de wc omdat het slot kapot was. Volgens de Zonnebloem was het een domper op de middag. 'We weten dat de De Koninghal verouderd is, maar we betalen het volle bedrag wat een groot gat slaat in de begroting van de middag en dan mogen we toch verwachten dat alles werkt en schoon is.'

'We hopen dat de hal weer in betere staat komt om aan verenigingen met plezier en voldoening en voor een reële prijs te kunnen verhuren.' De brief staat vanavond op de agenda van de raadscommissie.